x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Provocarea Sharon Stone

Provocarea Sharon Stone

de Simon Thompson    |    01 Apr 2006   •   00:00
Provocarea Sharon Stone

La 48 de ani demonstreaza ca e irezistibila. In exclu-sivitate pentru Romania, Sharon Stone vorbeste despre scenele perverse din "Basic Instinct 2", pe care nu s-a sfiit sa le filmeze. Are o reteta a frumusetii pe care nu i-o poate nimeni contesta. O dezvaluie citi-torilor, fara rezerve.

Corespondenta din Londra
La 48 de ani, Sharon Stone vrea sa demonstreze ca si la aceasta varsta o femeie poate fi provocatoare. Un interviu in exclusivitate pentru Jurnalul National.

Simon Thompson: Te-ai intors in Marea Britanie...
Sharon Stone: Sunt foarte fericita, intrucat imi place foarte mult acest loc. Am filmat aici si m-am indragostit de locurile acestea. Nu are exact vremea calduroasa a plajelor americane, insa ma bucur ca sunt aici. M-am intalnit cu prietenii mei si am mancat la cele mai bune restaurante din lume. M-am distrat foarte bine.

Exista posibilitatea sa te muti aici definitiv?
Din pacate, nu. Nu pot locui aici pentru totdeauna, pentru ca m-as sinucide in Harvey Nichols. Imi place magazinul asta la nebunie si as "da faliment" intr-o saptamana. Nu glumesc deloc cand spun asta. Dimpotriva, sunt foarte serioasa.

Teama de inec

Iti vine sa crezi ca au trecut 14 ani de cand ai venit in Regatul Unit pentru promovarea primului film?
Da, stiu. E infricosator, nu-i asa? Cred ca eram atat de emotionata atunci, ca nu-mi mai amintesc mare lucru. Ma bucur insa ca sunt acum aici si vreau sa savurez momentul. Am trait din plin fiecare clipa petrecuta in aceste locuri, de la inceputul filmarilor si pana la premiera.

Filmul incepe cu o scena-soc: tu, alaturi de Stan Collymore. Este prima data cand el joaca intr-un film... Stan a jucat fotbal in Anglia.
Stiu. Am facut multe cascadorii in filme, insa nici una nu a fost atat de dificila si de solicitanta. Din punct de vedere fizic a fost foarte greu sa stau atat de mult timp sub apa si, in plus, mi-era frica de inec. Am cooperat excelent cu Stan. Este un barbat foarte dragut, incantator, manierat si profesionist. Tocmai de aceea, cand am filmat scena despre care v-am povestit mai devreme, am simtit ca ma pot baza pe el. Viata fiecaruia dintre noi se afla in mainile celuilalt. A fost o cascadorie foarte periculoasa si cred ca nu m-as fi simtit cu nimeni altcineva mai in siguranta.

Arati foarte bine. Multumesc.

Cum reusesti? Ai 48 de ani si nu-ti arati deloc varsta.
Nu am un regim strict. Mai fac cateva genuflexiuni, cateva flotari, nu iau liftul, ci urc scarile. Lucruri marunte. Ca de exemplu sa parchez masina mai departe de usa magazinelor, pentru a mai face cativa pasi pana acolo. Si nici scarile rulante nu le folosesc... Poate doar atunci cand ma grabesc.

Ar trebui sa faci o caseta video cu exercitii de fitness.
Multa lume imi spune sa fac asta. Insa nu sunt chiar atat de sigura ca ar avea succes.

Te simti sexy?
Problema se pune in felul urmator. In Europa e suficient sa mergi pe strada pentru a-ti aduce aminte de faptul ca esti femeie. In schimb, in America exista tendinta de a te "debarasa" de femeile trecute de 40 de ani. Si asta este foarte rusinos, intrucat tocmai acum femeile sunt mai interesante. Sexualitatea lor se modifica, devin mai provocatoare. Exact acest lucru am intentionat sa scoatem in evidenta in "Basic Instinct 2".

Nu prea ne mai lasi imaginatia "sa zburde" in noul film?
Am vrut ca in aceasta continuare sa fie multa nuditate, mult sex explicit. Insa, cand am vazut o varianta preliminara, am observat ca se taiasera multe scene.

Si nu ai fost multumita de acest lucru...
I-am intrebat: "Unde sunt toate lucrurile nebunesti pe care le-am facut? De ce au fost scoase?". Asa ca au fost taiate alte scene si introduse cele "perverse", cele care intriga. Spectatorii care vor vedea filmul vor intelege la ce ma refer.

Ai luat aceasta "manevra" ca pe ceva personal.
Da. Cred ca, o data cu inaintarea in varsta, sexualitatea femeilor devine mai completa, mai reala. Si am vrut sa aduc ideea in film, facand personajul meu - pe Catherine - mai profund, mai complex, mai credibil.

Reusesti sa seduci un barbat mai tanar.
Sa fim seriosi, David Morrisey, cel care joaca rolul psihiatrului, nu este cu mult mai tanar decat mine. In plus, putina diversitate in filme nu strica. Ca sa nu mai spun ca pentru varsta mea ar fi trebuit sa-l angajeze pe bunicu’ pentru a urma trendul Hollywoodului de azi.

Idealul masculin

Se spune ca in viata privata ai avut relatii cu mai multi tineri. Iti plac "barbatii-jucarie"?
Imi plac barbatii care sunt amabili si prietenosi, dar si cei "de moda veche" si manierati. Imi place barbatul care se ridica in picioare cand o femeie intra in camera. Imi place cand achita el nota de plata. Deseori le spun barbatilor mai tineri decat mine: "As putea fi mama ta". Iar ei imi raspund: "Dar nu esti!". Femeilor de varsta mea le place sexul si nu se rusineaza sa spuna: "Vreau sa fac sex!".

Ce s-a intamplat cu personajul lui Michael Douglas?
A murit.

Sa fie asta ultima oara cand te dezbraci in fata camerelor de filmat?
Nu stiu. Cred ca acest lucru depinde de scenariul filmului. Niciodata nu spun niciodata.

Ce vei simti cand copiii tai vor vedea acest film?
Cand copiii mei vor creste, vor putea vedea ce film doresc. Deocamdata, pelicula nu e potrivita pentru varsta lor.

Exista vreun barbat in viata ta?
De fapt, sunt chiar doi.

Serios?
Da. Si au sub 1,20 m inaltime. Sunt cei doi fii ai mei, Roan si Laird.

Ti se lumineaza fata cand vorbesti despre ei.
Dupa ce l-am avut pe Roan, nu credeam ca viata mea ar putea fi si mai buna. Mai tarziu, am ajuns la concluzia ca se poate. Sa ai doi copii e si mai bine decat sa ai doar unul. Aparitia lui Laird a reprezentat cel mai fericit moment din viata mea. Am demonstrat pana acum ca pot creste singura, fara probleme, doi copii. Adoptia este un alt dar divin.

LA 48 DE ANI SE DEZBRACA FARA REZERVE
Au trecut 14 ani de cand "Basic Instinct" facea furori in intreaga lume. Anul 1992 a fost cel in care Sharon Stone a desfacut picioarele, iar noi am deschis inimile si portofelele. O noua stea se nascuse... Cea mai sexy "sirena" de la Sophia Loren si Marilyn Monroe incoace. Sharon a dat peste cap conceptul de sexualitate al milioanelor de adolescenti si barbati din lumea intreaga. Fiecare se gandea ca poate "da lovitura" cu o blonda fierbinte, chiar daca aceasta pare usor instabila psihic. Pe firmamentul show-bizz-ului hollywoodian stralucea inca un star. Se pare insa ca "trufandaua" a fost culeasa mult prea devreme. In ciuda nominalizarii la Oscar si a castigarii unui Glob de Aur pentru rolul din "Casino", succesul sau in box-office s-a lasat asteptat. Filme precum thrillerul erotic "Sliver" sau "Catwoman", "The Mighty" si "The Muse" n-au facut la fel de multe valuri ca "Basic Instinct". Insa acest lucru nu a constituit nici pe departe o problema pentru Sharon. Cu atat mai mult cu cat, in anul 2001, ea a suferit un anevrism cerebral si a trebuit sa petreaca multa vreme in spital. In plus, trei ani mai tarziu, casatoria sa cu mogulul mass-media Phil Bronstein s-a destramat. In ciuda loviturilor primite, Sharon nu a cedat... S-a scuturat si a mers mai departe. Fosta angajata la McDonald’s, mama a doi copii adoptati, Sharon este un important activist al drepturilor homosexualilor. Actrita nu s-a sfiit nici sa sarute un fan pentru a strange 50.000 de dolari pe care ulterior i-a donat. Apoi a implinit unei fetite visul de a deveni balerina, donandu-i acesteia 75.000 de dolari. Sharon, castigatoare a titlului "Miss Crawford County", poate fi declarata o diva, insa nu este deloc egoista. Anul 2006 este anul revenirii sale in elita Hollywoodului. Are 48 de ani si e mandra de varsta ei. Si demonstreaza acest lucru scotandu-si hainele ori de cate ori are ocazia, spre deliciul barbatilor cinefili din intreaga lume. "Basic Instinct 2" este mai dur, mai sexy si mai riscant. Drept dovada, filmul a trecut ca prin urechile acului de clasificarea cu "NC-17" (interzis tinerilor sub 17 ani). Pentru aceasta, regizorul Michael Caton-Jones a incercat sa cenzureze cateva scene mai mult decat fierbinti. "Personajul lui Sharon este o femeie sexy si foarte complexa. Dar se pune intrebarea cand a fost prea mult sex pe ecrane", a spus fara regrete Caton-Jones. Raspunsul la dilema regizorului l-a dat instantaneu Sharon: "NICIODATA".
×
Subiecte în articol: arte vărsta sharon