x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Regina Traviatei a cântat gospel! Oh happy... Felicia!

Regina Traviatei a cântat gospel! Oh happy... Felicia!

de Dana Andronie    |    13 Ian 2011   •   19:42
Regina Traviatei a cântat gospel! Oh happy... Felicia!

146367-dsc05524.jpgMiercuri seară am fost martoră la un eveniment mai rar întâlnit în societatea zilelor noastre. La Opera Română, în Foaierul Galben, s-a organizat un recital vocal-instrumental pentru omagierea Feliciei Filip. Aşa­dar se poate să ne bucurăm de artişti, să le recunoaştem valoarea, în timp ce ei se află în viaţă. Totul e să ne dorim acest lucru, restul se rezolvă de la sine. Spectacolul s-a numit simplu şi sugestiv: „Eu sunt Felicia!”.

Re­gina Traviatei a avut invitaţi de viţă nobilă artistică: solista balet Corina Dumitrecu, actorul Vlad Rădescu, tenorul Hector Lopez, baritonul Adrian Mărcan, Ioana Maxim şi The Sin­ners Quartet. Nu credeam că o să apuc ziua în care s-o aud pe soprana Felicia Filip cântând muzică de negri. Ei bine, acest lucru s-a întâmplat mier­curi seară la Opera Română. Ală­turi de The Sinners Quartet, Felicia a cântat „Oh happy day!”. Mă ui­tam la soprană, o vedeam îmbrăcată în frac şi cu jobenul în mână, dar nu-mi venea a crede că ea este acolo şi interpretează acea muzică. Chiar aşa, oh happy Felicia! Este un artist care se respectă şi lucrează neostoit pentru a veni mereu cu ceva nou pentru publicul său pe care îl preţuieşte atât de mult.

Bineînţeles că la acest mare eveniment a fost prezent şi soţul Feliciei, Cristian Mihăilescu. Pe 6 februarie, cei doi împlinesc 20 de ani de căsătorie. Soţia i-a dedicat soţului piesa „Je te veux”, de Erik Satie. Apoi l-a invitat pe scenă să prezinte trupa The Sinners Quartet, compusă din tenori şi baritoni ai Operei din Braşov. Domnul a primit cu bucurie invitaţia, spunând publicului: „La noi în familie, nu cântă cocoşul, cântă privighetoarea”. Aşa cum spuneam, oh happy Felicia!...

×
Subiecte în articol: arte