x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Sarbatoare - 1 Decembrie, la tv

Sarbatoare - 1 Decembrie, la tv

de Adriana V. Paduraru    |    01 Dec 2005   •   00:00
Sarbatoare - 1 Decembrie, la tv

Ziua Nationala a Romaniei este prilej de sarbatoare pentru toti romanii. Nici televiziunile nu se lasa mai prejos si au programat editii speciale de dimineata pana seara.

Ziua Nationala este prilej de sarbatoare pentru toti romanii. Nici televiziunile nu se lasa mai prejos si au programat editii speciale de dimineata pana seara.

Sub genericul "Romania esti tu!", zeci de vedete vor fi prezente la Antena 1 pentru a le ura tuturor romanilor "La multi ani!". "Frati romani, faceti mancare mai multa: «Canalul de stiri» dejuneaza la voi", spune Constantin Trofin. Motivul: echipa Canalului isi viziteaza telespectatorii. Intrucat emisiunea e matinala, CNA nu permite consumarea bauturilor alcoolice, drept pentru care realizatorii vor bea "numai apa plata cu lamai".

SPECTACOL-MARATON. Mihaela Radulescu va fi moderatoarea spectacolului "Impreuna suntem romani", difuzat in trei parti: de la orele 11:00, 13:30 si 16:45. La aceasta sarbatoare vor fi prezente toate vedetele Antenei 1. Ele vor canta alaturi de trupe si solisti precum Iris, Angela Similea, Cornelia si Lupu Rednic, Analia Selis, Kamara, Ro-Mania. Invitatii Mihaelei vor spune bancuri tipic romanesti, vor face haz de necaz urmarind reportajul "Cele rele sa se spele, cele bune sa se-adune", o retrospectiva satirica a anului 2005.

Pepe va intra in scena de la ora 17:00, cu o confruntare intre "umorul de la sat" si "umorul de la oras". Acompaniat de Maria Carneci, Niculina Stoican, Nicoleta Voica si Dinu Iancu Salajanu, Pepe va canta numeroase melodii precum: "Trandafir de la Moldova", "M-a facut muica oltean", "Marioara de la Gorj", "Noi suntem romani".

Marinica si familia vor sa arate tuturor romanilor ca oamenii simpli de la sat stiu sa rada in hohote indiferent de piedicile intalnite. De celalta parte sunt orasenii Maria Buza, Tania Popa, Ovidiu Cuncea, Jean Paler, Marilena Chelaru, care sunt convinsi ca umorul lor, versat si subtil, va avea castig de cauza in fata juriului alcatuit din Rica Raducanu, Miki, Cristina Rus si Nico.

GENIALI. In incheierea zilei de 1 Decembrie, Antena 1 o sarbatoreste la "Geniali" pe Sofia Vicoveanca. In spectacolul prezentat de Simona Gherghe si Mircea Radu, telespectatorii au prilejul de a se reintalni cu Maria Ciobanu, Florin Piersic, Nicolae Sabau, Nae Lazarescu, Vasile Muraru. Vor canta Analia Selis, trupa Fara zahar, Andra, De La Vegas si, nu in ultimul rand, chiar geniala Sofia Vicoveanca.

PRIMA. De Ziua Nationala, Prima TV are programate "Farsele lui Jugaru" (ora 21:30). Cristina Topescu va incepe o serie de emisiuni - "Europa de salut" - realizate in cele mai mari orase ale Europei (ora 22:30). Tarile "vizate" sunt Italia, Franta, Germania, Spania, Portugalia si Olanda.

Paolo Coelho este si el prezent la Prima TV, de la ora 16:45. Operatorul Sorin Miscoci si producatorul Catalin Manescu l-au surprins pe scriitor, in cele 10 zile petrecute in tara noastra, si in ipostaze total neasteptate.

ZIUA PRO TV
PROvestea continua la Pro TV de 1 Decembrie. Televiziunea din Pache Protopopescu aniverseaza o data cu Ziua Nationala si 10 ani de existenta. Dis-de-dimineata, Pro TV da startul spectacolului cu "Gandeste liber, Romania!". Incepand de la ora 7:00, toti corespondentii Pro TV vor aduce in direct povesti incendiare cu oameni incredibili, cu romani de succes care au cucerit lumea in toate colturile ei. Teo va intra in casele romanilor la ora 14:00. Nu singura, ci alaturi de cel mai tanar miliardar din topul 300 al bogatilor Romaniei, Sebastian Ghita, Elisabeta Lipa, Loredana, Morandi, Blondy, Laguna, Taraful din Clejani. Vacanta Mare isi uneste fortele pentru un haz universal sub genericul "Prosteste Liber! Prostia continua", incepand cu ora 18:00. De asemenea, incepand cu ora 19:00, Stirile Pro TV aduc povesti din Bali pana-n Kenya. Telespecatorii Pro TV se vor intalni, de la ora 9:00, cu Harry Potter in Camera Secretelor, iar de la ora 20:30, cu Stapanul inelelor, care ajunge la "Cele doua turnuri".
×
Subiecte în articol: arte