x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Scandal - DJ Project nu mai are creier!

Scandal - DJ Project nu mai are creier!

de Dana Andronie    |    09 Dec 2005   •   00:00
Scandal - DJ Project nu mai are creier!

DJ-ii Gino si Maxx nu-si compun singuri piesele, asa cum au lasat sa se inteleaga pe la toate aparitiile in public. Dupa trei ani de DJ Project, Ionut Radu rupe tacerea si declara ca el este de fapt si de drept compozitorul trupei.

"Soapte" si "Lumea ta" l-au proiectat pe DJ Project in fruntea topurilor. Gino, Maxx si Elena au atatea hit-uri cate n-au reusit altii intr-o viata (de muzica usoara). Cat sunt de talentati! Se pare ca au (un) creier, dar care este platit sa compuna in locul lor...

Creierul (si o data cu el si adevarul) a iesit la suprafata. DJ-ii Gino si Maxx nu-si compun singuri piesele, asa cum au tot declarat. Dupa trei ani de DJ Project, Ionut Radu rupe tacerea si declara ca el este de fapt si de drept compozitorul trupei. "Am inceput cu un studio in valoare de 30.000 de euro. Intr-o zi, impresarul baietilor de la 3rei Sud Est i-a adus la mine pe Maxx si pe Gino. Au vrut sa vada cum lucrez. Gino m-a intrebat daca stiu sa cant la pian. I-am zis ca da, iar el a inceput sa fluiere. Incerca sa fredoneze ceva. Am luat clapele in brate si m-am pus sa compun o linie melodica. Cand am terminat-o, el mi-a zis: «Este exact ceea ce am fluierat eu!» Asa a iesit «Lumea ta», cea mai difuzata piesa a anului 2004". Iata cum se naste un hit, doar dintr-un fluierat! Totusi, realitatea are alta... tonalitate.

DREPTURI. Gino Manzotti a revendicat "Lumea ta", argumentand ca el a fluierat-o! A promis ca va scoate piesa peste granite, prin Ministry of Sound, si a pretins 50% din drepturile de autor. "Eram doar un copil si am fost de acord. Asa s-a intamplat cu toate piesele. Primea jumatate din drepturile mele de autor si le promova si in strainatate. Gino si Maxx n-au nici o treaba cu muzica", sustine Ionut. Totusi, aceasta intelegere a dat roade: cei doi DJ-i s-au trezit ca sunt compozitori de hit-uri. Cand erau felicitati pentru melodiile lor, acestia nu pomeneau nimic de Ionut Radu. "Mi-a placut sa colaboram, pana cand mi-am dat seama ca ei culegeau toate aplauzele! Si-au facut un nume pe spatele meu. M-am saturat de magarii. E timpul sa-i fac de ras. Gino stie sa faca afaceri, dar nu stie sa cante la clape. Cand era filmat, il gonea pe operator sau baga capul in fata ca sa nu se vada ca nu stie nici macar sa faca playback pe clape".

AMENINTARI. De cateva luni, Ionut Radu a rupt colaborarea cu DJ Project. A refuzat sa i se mai spuna ca este doar un executant, cand lucrurile stateau cu totul altfel. Numai ca Gino a trecut la amenintari. De cateva zile, Ionut primeste numai SMS-uri "din dragoste". Amenintari care nu suna bine deloc. Nici pentru cei care nu stiu muzica... "O sa afle lumea cum faci tu muzica si cine te-a ridicat. Pana si lui Lili (Sandu - n.r.) o sa-i pun piesa, ca sa vada ca era o umplutura pe album. Sper ca stie ca e copiata. O sa te termin!"

DEDICATIE
"I-ai prostit pe toti, spunandu-le ca tu ai facut muzica. Daca vreau, te termin in doua luni. Dar esti inexistent pentru mine. Mergi pe burta, fraiere!" - De la Gino pentru Ionut

AFACERI PE BANDA
"SOAPTE" Gino, Maxx si Elena mai sunt inca pe piata, cu ultima piesa compusa de Ionut
Se pare ca Gino are un spirit al afacerilor dezvoltat (spre tepe): "Unui model de la Milano, care avea voce si voia sa intre in muzica, a incercat sa-i vanda cu 3.000 de euro o schita de-a mea. A luat-o cu vrajeli ca este urmatorul extras single DJ Project", isi aduce aminte Ionut. Chiar daca a renuntat la DJ Project, Radu nu duce lipsa de clienti, iar lui Lili Sandu ii va produce si un videoclip pentru piesa "Catch the rain", care va fi difuzat in Polonia, Franta, Rusia, Anglia. "«Aproape de tine» era initial pentru DJ Project. Dar Gino a zis ca e riscant sa iasa cu ceva lent. Le-am luat piesa si i-am dat-o lui Lili". Asa a inceput colaborarea cu Lili Sandu.

Â

×
Subiecte în articol: culture club gino project