x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Schizofrenul meu iubit

Schizofrenul meu iubit

de Luiza Moldovan    |    26 Iun 2007   •   00:00

Stimaţi schizofreni şi telespectatori, bine v-am regăsit la emisiunea noastră, "Jurnal de mare audienţă", care se numeşte aşa pentru că are o audienţă care este o audienţă mare acest jurnal şi d-aia. Astăzi nu ştim ce vă prezentăm şi nici măcar nu ştim cine suntem noi, cele două gemene ca două picături de apă chioară, motiv pentru care să ne numim simplu, Lolec şi Bolec.

Stimaţi schizofreni şi telespectatori, bine v-am regăsit la emisiunea noastră, "Jurnal de mare audienţă", care se numeşte aşa pentru că are o audienţă care este o audienţă mare acest jurnal şi d-aia. Astăzi nu ştim ce vă prezentăm şi nici măcar nu ştim cine suntem noi, cele două gemene ca două picături de apă chioară, motiv pentru care să ne numim simplu, Lolec şi Bolec. Sau Pic şi Poc. Eu sunt Pic şi ea e Poc. Ba nu. Ea e Poc şi eu sunt Pic. Ba nu, stai, eu sunt Poc şi ea e Bolec. Vom rezolva această mică problemă de identitate in pauza publicitară, cănd mă voi uita in buletin ca să-mi spun cine sunt eu.

Acum vorbesc eu, Pic: "Ce vrem noi să vă spunem este că noi suntem nişte fete". Acum spunem impreună: ENTUZIASTE. Acum vorbeşti tu: "Şi care saltă mult din voce". Eu: "De ce săltăm mult din voce". Tu: "Şi de ce suntem noi aşa".

Impreună: VESELE. Eu: "Pentru că luăm vitamine". Tu: "Şi d-aia".

Impreună: "Ne bucurăm de o sănătate DE FIER care sănătate inseamnă VITALITATE. IHA. Iabadabadu. Noi suntem mereu cu zămbetul pe buze şi exaltate, chiar şi atunci cănd vorbim despre CANCER, ha-ha, ce super! Femeile folosesc cosmetice TOXICE, ihaaaa, beton, beton, beton, fată, mai dă-mi o pastilă că mă simt EXCELENT. Adică să mă simt ŞI MAI EXCELENT, ia uite cum mă zbănţui, dă-mi o bicicletă şi-n cinci minute fac turul Franţei in măini, uaaaau, MESERIE! Marfă! Ba chiar aş adăuga eu, "marfă de marfă"!

Pentru că noi, gemenele viitorului, suntem nişte fete ZGUBI-ZGUBI, ha-ha! Ai senzaţia că trăieşti intr-o nuvelă de Eliade? Ei bine, noi IŢI GARANTĂM că trăieşti intr-o nuvelă de Eliade. Ţi se topeşte creierul cănd te uiţi la noi? Nici nouă!

Ha-ha! Te simţi nebun şi neadaptat? Nu mai ştii dacă eşti tu insuţi sau doar o hologramă? Te simţi ca un tipar sau ca o mostră intr-un borcan cu formol? Nu mai ştii care e diferenţa dintre tine? Te simţi un tablou al lui Picasso? Iţi culegi ochii de pe bibliotecă? Te confunzi cu tine insuţi? Ha! La noi in emisiune e locul tuturor schizofrenilor lumii. Iar dacă incă eşti un om normal, nu te nelinişti! Incă o ediţie a jurnalului nostru şi te facem schizofren la loc, ha-ha, fată, ce mă distrez!

Noi am reinventat Arta Spunerii. Noi suntem viitorul in materie de televiziune. Televiziunea nici nu ştie ce pas uriaş a făcut aducănd două gemene exuberante ca noi să prezinte o amărătă de ştire, ha-ha, fată, ce tare! Nu, CNA nu trebuie să se sesizeze pentru că, incetul cu incetul, transformăm naţia asta intr-o mare de schizo. Şi ştiţi de ce nu se sesizează? Pentru că deja CNA nu mai ştie cine e şi trebuie să se uite pe buletin, ha-ha, v-am spus noi că noi atacăm identitatea? Şi cum am putea ataca altfel identitatea stimatului-telespectator-cu-dubii dacă nu anihilănd mai intăi Instanţa Supremă? Deja, CNA nu mai ştie la ce etaj stă şi de ce. Deja CNA e invalidizat de noi, gemenele schizo. Stai liniştit, tu eşti la rănd! Schizofrenul meu iubit! Ihaaaa, BETON!

×
Subiecte în articol: arte