x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Scrisoare către Vasile

Scrisoare către Vasile

de Cassa Loco    |    03 Aug 2007   •   00:00
Scrisoare către Vasile

Motto: "In orice loc poţi să intălneşti căte un «Vasile»" - Ca$$a Loco

Motto: "In orice loc poţi să intălneşti căte un «Vasile»" - Ca$$a Loco

Dragă nene Vasile, iţi scriu eu, Loredan, din neamul lui Parhontu, vecinul tău din Spermezeu. Vreau să iţi spun că sunt bine, sănătos (mă doare spatele şi mi-am rupt o mănă), sănătate ce ţi-o doresc şi dumitale!

Imi aduc aminte ca şi cum ar fi fost ieri cum te-am cunoscut! Lucram la un post de radio, iar dumneata erai funcţionar la Inspectoratul pentru Nu-Ştiu-Ce. Erai umil, vorbeai la persoana a III-a şi transpirai abundent de emoţie. Te-am liniştit explicăndu-ţi că microfonul nu muşcă şi că la radio nu te vede nimeni cănd te scarpini in nas. Au trecut căţiva ani, ai continuat cu succes să fii un anonim, te-ai ingrăşat şi cu greu mai ridicai la gură bucăţile de slănină cu ceapă ce o serveai la micul dejun, prănz şi cină. Uşor nu ţi-a fost, te inţeleg. Pănă la urmă, soarele ţi-a ieşit pe stradă. Nişte băieţi deştepţi au remarcat că nu vorbeai aproape nimic, că atitudine nu aveai, aşa că ţi-au propus să candidezi la un post de şef! Oamenii te-au ales pentru că faţa ta le amintea de cea a lui Ceauşescu, iar kilogramele in plus - de comisarul Piedone. Mai pe inţelesul dumitale, păreai de treabă.

Ai devenit şef şi pe zi ce trecea incepeai să inveţi tot mai multe. Că şefu’ trebuie să ignore, să facă pe deşteptul, să dea din picioare şi din gură nemulţumit, să facă orice pentru el şi să-şi umilească subalternii. Mai presus de astea ai inceput să iţi neglijezi slujba şi să mergi des peste hotare in delegaţii şi plimbări sfidănd pe toată lumea. Ce mai, un şef in adevăratul sens al cuvăntului!

In 2004 te-am văzut pe stradă. Nu te văzusem de trei ani, de la inaugurarea unui club unde ai cerut o "plăcintă cu de toate", adică o pizza. Cănd m-ai remarcat, probabil că te-au năpădit amintirile şi ţi-au dat lacrimile. M-ai luat in braţe şi te-ai şters de cămaşa mea, apoi m-ai sărutat umed pe obraz. M-a mişcat, să ştii, acel moment. M-a mişcat pănă la prima farmacie de unde mi-am luat un antibiotic. Ai rămas in funcţie, lumea te iubea, ţi-ai băgat măna pănă la umăr şi oamenii te iubeau şi mai mult.

Ţi-am scris acum să te anunţ că am fost la baba Victorie şi mi-a zis că a văzut in stele că e ultimul an in care eşti şef. Că e cam gata, că s-a terminat, că ar cam trebui să iei acum ce mai poţi şi să te pregăteşti de ce va urma… Că na, ştii cum e… Pămăntul e rotund, viaţa are diferite aspecte!

Altfel iţi doresc să fii sănătos şi atenţie la scări!

Observaţie:

Orice asemănare cu un personaj real e pur intămplătoare. Considerăm că fiecare dintre noi cunoaşte căte un "Vasile" de acest gen şi că descrierea e pur generală.

×
Subiecte în articol: arte