x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale SummerJam07

SummerJam07

de Raluca Grintescu    |    31 Aug 2007   •   00:00
SummerJam07

Week-end-ul acesta, mai exact sămbătă şi duminică, Bucureştiul va găzdui cea de-a doua ediţie a festivalului hip-hop SummerJam.

Week-end-ul acesta, mai exact sămbătă şi duminică, Bucureştiul va găzdui cea de-a doua ediţie a festivalului hip-hop SummerJam.

Desfăşurat in aer liber, la Amfiteatrul "Mihai Eminescu", SummerJam07 ii va avea drept invitaţi pe rapperii americani R.A. The Rugged Man, Defari, Cesar Comanche şi Prozack Turner, alături de cei mai apreciaţi artişti din hip-hop-ul autohton. La Familia, "Sindicatul" R.A.N.-S., K-Gula, Da Hood, Funktastics, Cedry2k, USM, Ad Litteram şi Nimeni Altu’ sunt doar căteva dintre numele ce vor presta pe scena SummerJam07. Acestora li se adaugă Bitză, cea mai recentă confirmare pe afişul festivalului. Rapperul lucrează in prezent la cel de-al patrulea album, "Sufletul oraşului", care urmează să apară pe piaţă in această toamnă.

BREAKDANCE. In fiecare zi a festivalului, incepănd cu ora 8:30, pe terenurile Sport Arena din complexul Politehnică se vor desfăşura competiţii de streetball şi de fotbal. După ora 13:00, "acţiunea" se va muta in Amfiteatrul "Mihai Eminescu", pentru un adevărat maraton hip-hop, cu peste 20 de trupe şi artişti, concursuri de breakdance şi MC battle. Duminică seară, după ora 23:00, festivalul se va incheia cu un afterparty la Club Session. Biletele pentru SummerJam07 mai pot fi achiziţionate din magazinele Rulez şi Boarder’s din Bucureşti şi de la Terasa Shire din Vama Veche. Abonamentele pentru cele două zile de festival costă 60 RON, iar biletele pe fiecare zi, 40 RON.

R.A. The Rugged Man

New York, oraşul de origine al hip-hop-ului, işi trimite la SummerJam unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi: R.A. The Rugged Man. Legendă a scenei underground şi subiect de dispută intre nouă case de discuri la vărsta de doar 18 ani, Rugged Man nu este insă un răsfăţat al sorţii. Tatăl artistului, veteran al razboiului din Vietnam, a fost grav afectat psihic de efectele "Agent Orange". Rugged Man spune intreaga poveste in piesa "Uncommon Valor: A Vietnam Story", versurile piesei fiind incluse de celebra revistă Hip-hop The Source la secţiunea "Citatul lunii". Etichetat drept nebun, cu un stil extrem de dur şi cu o imaginaţie debordantă, R.A. devine un adevărat "paria" al industriei.

×
Subiecte în articol: culture club rugged man