x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Teatrele propun, spectatorii dispun

Teatrele propun, spectatorii dispun

de Claudia Daboveanu    |    28 Dec 2005   •   00:00
Teatrele propun, spectatorii dispun

Pentru ca ar fi imposibil ca o retrospectiva in ceea ce priveste orice domeniu sa nu omita ceva sau pe cineva, ne asumam din start neajunsurile acestui demers. Ne limitam la premierele teatrale din Capitala.

La Sala Mare a TNB, megaproductia romano-spaniola "Chicago" a fost evenimentul anului. O secondeaza "Patimile Sfantului Tommaso d’Aquino" si "Don Quijote". Sala Amfiteatru este gazda spectacolelor "Gandirea", "Inima de caine" si "Ludwig, Nicolo & Jo". La Atelier, "Dulcea pasare a tineretii" a fost noutatea sfarsitului de an 2005. Teatrul Mic a inceput anul in forta cu "O zi din viata lui Nicolae Ceausescu" si l-a incheiat apoteotic cu mult asteptata revenire pe scena a marii actrite Valeria Seciu in "Cum gandeste Amy".

PROVOCARI. La Teatrul Foarte Mic, initiativa de a promova texte cu, despre si pentru tineri s-a dovedit a fi salutara. "Mady-baby.edu", "Terorism", "Vitamine" sunt doar cateva dintre ele. "Domnisoara din Amherst" este cea mai recenta premiera a TFM. "Cheek to Cheek", "Scandal la opera", "Clandestin" (spectacol de dans contemporan al Companiei Orion) sunt cateva dintre spectacolele pe care le aduce in atentia publicului Teatrul Nottara. Teatrul de Comedie gazduieste in cele doua sali piese pentru toate tipurile de umor. "Comedie neagra", "Edmond", "Poiana boilor", "Ferdinand al VIII-lea Regele Spaniei", "Avarul indragostit" sunt spectacolele-vedeta ale anului 2005. Teatrul Odeon incheie seria premierelor cu un superspectacol pentru copii, care garantam ca le va placea si oamenilor mari: "Aventurile lui Habarnam". "Marchizul de Sade" si "Cymbeline" sunt celelalte premiere ale aceluiasi teatru. La Teatrul "L.S. Bulandra", spectacolele "Mascariciul", "Triumful dragostei", "Henric al IV-lea", "Sase personaje in cautarea unui autor" si "O poveste evreiasca" sunt capetele de afis ale anului care se incheie. Provocarile venite din partea Teatrului Luni de la Green Hours se cheama "The Sunshine Play", "Elevator 2", "Disco Pigs". Nu puteam sa-i neglijam pe copii. La Teatrul "Ion Creanga" se joaca special pentru ei "Harap Alb", "David Copperfield", "Baloane colorate" si "Vis de Craciun".

×
Subiecte în articol: arte teatrul