x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Testament & Kreator: Sibiu nu e Budapesta

Testament & Kreator: Sibiu nu e Budapesta

de Sebastian S. Eduard    |    Alex Revenco    |    14 Iul 2008   •   00:00
Testament & Kreator: Sibiu nu e Budapesta

ROCKIN’ TRANSILVANIA  ●  Un nou festival născut în Ardeal
Dacă Bucureştiul este uneori confundat cu Budapesta (vezi ultima ispravă a lui Coverdale), Sibiul este clar un nume unic. La mai puţin de o săptămînă de consacratul festival Artmania, Rockin’ Transilvania a făcut primii paşi.



ROCKIN’ TRANSILVANIA  ●  Un nou festival născut în Ardeal
Dacă Bucureştiul este uneori confundat cu Budapesta (vezi ultima ispravă a lui Coverdale), Sibiul este clar un nume unic. La mai puţin de o săptămînă de consacratul festival Artmania, Rockin’ Transilvania a făcut primii paşi.

Nume grele din rock-ul autohton şi internaţional – Helloween, Kreator, Testament, Doro, Axis ("de la ei") şi Altar, Thunderstorm, Lost, Abigail ("de la noi") – au fost pe afişul primei ediţii Rockin’ Transilvania. Consiliul Local Sibiu împreună cu Primăria şi Casa de Cultură au avut ambiţia să inventeze încă un festival rock în inima Ardealului.

Concertele au avut un public amestecat venit din toată ţara. Spectatorilor locali li s-au adăugat fani din Bucureşti, Satu Mare, Constanţa, Arad etc. În spiritul românesc, afluenţa publicului a fost masivă către ultimele două nume mari ale primei seri: Testament şi Kreator. Benedictum (SUA) a fost bine primită de public atît pentru muzica solidă prezentată, cît şi pentru prezenţa scenică a solistei vocale – deţinătoarea unor picioare impresionante (la vedere) şi a unor sîni cupa D spre E, peste Pamela Anderson (sau silicoane, nu băgăm mîna în foc, întrucît nu am fost chiar atît de apropiaţi). Culmea, după trupa americană a urmat una românească – Altar din Cluj –, care pe lîngă hiturile consacrate, atitudine "România", a prezentat în premieră o piesă nouă de pe viitorul album.

SPECIAL GUEST. De o greutate sensibil egală cu headliner-ul primei seri (Kreator), Testament au fost introduşi drept "special guest". Acest lucru se datorează în special relaţiei amicale dintre cele două trupe. Deşi etapa europeană a turneului mondial Testament s-a încheiat în iunie, americanii au venit special în România la acest festival, cu puţin timp înainte de a porni o nouă serie de concerte pe teritoriul nord-american, împreună cu... Judas Priest! Pentru prima dată la noi, Testament au impresionat printr-un spectacol extrem de dinamic şi un solist vocal deosebit de viguros. Pe lîngă "Apocalyptic City", "Trail of Tears", "Alone in the Dark" etc; la Sibiu am putut asculta în premieră "More than Meets the Eye" de pe cel mai recent album al trupei.

FABULOS. Unele sincope de sonorizare prezente pe durata recitalului Testament au fost remediate în totalitate de sunetiştii germani la trupa (germană) Kreator. Aflaţi pentru a treia oară în România, dar pentru prima oară la Sibiu, cei de la Kreator au ţinut să-şi exprime satisfacţia de a ajunge, în sfîrşit, şi în Transilvania. Concertul s-a terminat fix la miezul nopţii, după un fabulos show de sunet şi lumină – timp în care fanii au putut asculta piese celebre precum "Violent Revolution", "Pleasure to Kill", "Enemy of God", "Suicide Terrorist", "Extreme Agression".


Doliu pentru Chuck Billy

Încîntaţi că au ajuns în ţinutul lui Dracula, băieţii de la Testament plănuiseră un sejur extins în această zonă. Planurile lor au căzut în momentul în care, chiar în ziua concertului, Chuck Billy, vocalistul trupei, a fost anunţat că mama sa a încetat din viaţă. În ciuda dramei personale, el şi-a respectat statutul şi a dus show-ul pînă la capăt ca şi cum nimic nu s-ar fi întîmplat. A doua zi, împreună cu colegii săi, el a plecat către SUA. În următoarea pe-rioadă, Testament are programat concerte în: Quebec, Toronto, Chicago, Dallas, Jakarta, Kawasaki, Sydney, Beijing, Seul.

×
Subiecte în articol: arte testament kreator