x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Turneu - Evergrey live

Turneu - Evergrey live

de Alex Revenco    |    19 Ian 2007   •   00:00
Turneu  -  Evergrey live

Apocalipsa, in tara lui Dracula. Poimaine la Preoteasa, toti care poarta tricouri negre isi dau intalnire la primul concert important (si international) al anului, in care evolueaza Seven (Cluj), Stonegard (Oslo) si Evergrey (Götteborg).

Apocalipsa, in tara lui Dracula. Poimaine la Preoteasa, toti care poarta tricouri negre isi dau intalnire la primul concert important (si international) al anului, in care evolueaza Seven (Cluj), Stonegard (Oslo) si Evergrey (Götteborg).

Organizat de Promusic Prod, Maximum Rock si Krudd Promotion & Booking, spectacolul heavy metal de duminica va incepe la (aproximativ) ora 19:00. Amatorii genului trebuie sa stie ca pentru concertele Evergrey (21 ianuarie) si Napalm Death (25 ianuarie) se mai gasesc (ultimele!) bilete de 45 RON la Magazinul Muzica si dupa ora 20:00 in Club Utopia, dupa care vor fi disponibile bilete de 55 RON. Organizatorii mentioneaza faptul ca cei care au facut rezervari prin mail isi pot ridica biletele numai din Clubul Utopia (cei din Capitala) si la Preoteasa, in ziua concertului (cei din tara).

Duminica seara vom vedea la lucru grupul suedez Evergrey, care va evolua in componenta Tom S. Englund - chitara, voce, Henrik Danhage - chitara, Fredrik Larsson - chitara bas, Rikard Zander - claviaturi, Jonas Ekdahl - tobe. Format in 1996, Evergrey canta power metal cu accente progresive si versuri, de obicei sumbre.

EUROPA DE EST. Anul trecut, grupul a pierdut "la mustata" un premiu, la gala Premiilor Grammy pentru Suedia. Nominalizati la categoria "Best Music DVD" cu "A Night to Remember" (aparut in 2005), cei de la Evergrey au fost devansati de un DVD, remake ABBA, trupa cu o cota impresionanta si astazi, dupa zeci de ani de la desfiintare. Cel mai nou album Evergrey este intitulat "Monday Morning Apocalypse" si este promovat in cadrul Eastern European Tour, care incepe astazi si se desfasoara dupa urmatorul program: 19 ianuarie - Atena, 20 - Istanbul, 21 - Bucuresti, 22 - Belgrad, 23 - Zagreb, 24 - Worgl.

Despre apropiatul concert de la Bucuresti, Englund a spus: "E intotdeauna super sa mergem in tari in care nu am mai fost niciodata, asa ca suntem incantati ca ajungem si in Romania, mai ales ca am auzit ca publicul este fantastic... Avem un cantec despre Dracula, care se numeste «Nosferatu» si pe care il vom canta cu siguranta".
Marturisiri
"Succesul nu m-a schimbat in nici un fel si nu ma consider celebru. Asta e bine, fiindca atunci cand merg in alte tari ma pot plimba oriunde, fara sa fiu recunoscut. Cred ca in ziua de azi, industria muzicala devine mai buna, deoarece e formata mai mult din fani ai muzicii decat din oameni de afaceri"
  • Rikard Zander, claviaturi
  • ×
    Subiecte în articol: culture club evergrey