x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Viata e o petrecere

Viata e o petrecere

de Cristina Bazavan    |    08 Oct 2005   •   00:00
JURNAL DE CINEFIL
Se iau patru fete cu varste si preocupari diferite. Una fosta copywriter, actualmente redactor la o revista glossy, alta istoric doctorand care nu-si petrece timpul doar in biblioteca, ci stie si cluburile simpatice, una muzeograf care prezinta emisiuni la tv cand nu face expozitii despre comunism si alta care scrie despre oameni si filme in restul timpului ramas liber dupa ce are grija de ce glasuiesc politicienii in aparitiile lor publice.

Celor patru tinere li se da un obiectiv accesibil experientei lor de viata: sa petreaca impreuna o saptamana la Berlin. Fiecare paraseste intr-o alta zi orasul in care locuieste, dar se intalnesc in Germania la aceeasi data si in acelasi loc.

Ce poate sa iasa de aici?

O comedie simpatica ce poate fi descrisa folosindu-se sloganul unuia dintre filmele prezente pe marile ecrane: VIATA E O PETRECERE. DISTRUGE-O!

Cum poti sa distrugi o petrecere cat o vacanta de o saptamana?!

Gresind data la care ti-ai rezervat biletul de avion. Daca nu iti dai seama la timp, esti gata sa ajungi la aeroport in alta zi decat cea scrisa pe bilet. Doua dintre fete si-au rezervat bilete de avion pentru o zi de duminica, fiind sigure ca pleaca luni. Alta care stia ca pleaca luni si-a dat seama ca de fapt trebuie sa se suie in avion duminica si a realizat totul cu doua ore inainte de imbarcare, cand nu avea bagajele facute.

Cum mai poti sa distrugi o vacanta?

Fie uitandu-ti biletele acasa, fie intalnind cativa hoti in trenul care urmeaza sa te duca spre un avion cu bilet ieftin. Una dintre fete a parcurs drumul Bucuresti-Budapesta zambind controlorilor si explicandu-le ca biletul e la una dintre colegele care se plimba cu acelasi tren, doar ca peste cateva zile. Alta a facut cunostinta cu albanezii care castiga si ei un ban, in tura de noapte, insotiti de ustensile prietenoase gen cutite si pistoale, prin vagoanele de dormit din trenurile romanesti.

Se poate mai mult? Categoric, da.

Fetele au vrut sa vada un film in proiectie tridimensionala si s-au invartit in 300 de metri patrati, 3 ore, in cautarea unui cinematograf pe care il localizasera cu cateva ore in urma, dar care se incapatana sa nu le mai iasa in cale.

Au vrut sa se culturalizeze si au vizitat o multime de "muzee": H & M, Zara, Ka De We (cel mai mare magazin din Europa), toate specializate in discounturi de sezon, dar n-au ratat nici cladirile somptuoase in care se aflau ramasitele istorice ale Germaniei. Cand aveau nevoie la toaleta. Au decis sa scrie un articol de travel (adica sa descrie unor potentiali turisti ce au de vazut prin Berlin) si au sfarsit prin a face o harta a celor mai frumoase parcuri. Asta pentru ca acolo au intalnit o multime de barbati sexy insotiti de copii si de carucioare. "Sunt tandri si grijulii, sunt responsabili", zic ele ca sa gaseasca o justificare cat de cat normala pentru ca si-au sucit capul dupa nemtii cu familii. Frumosii de pe "strase" sunt cel mai tare obiectiv turistic al Berlinului.

Se mai poate? Sigur ca da.

De ce sa stea linistite si sa ia avionul pe drumul catre casa daca mai pot avea o ultima aventura?! Una dintre ele a evacuat-o pe o alta din metrou, pentru ca "nu mergem pe drumul cel bun", desi mai aveau doar cateva minute pana la imbarcare, iar metroul in care se aflau era, desigur, pe traseul corect.

Tot ceea ce ati citit pana aici nu e scenariul unui film, desi pare o comedie de situatie, la fel ca si pelicula pe care puteti sa o vedeti din acest week-end pe marile ecrane: "Spargatorii de nunti". Adica povestea unor prieteni care fac toate trasnaile din lume doar pentru ca iubesc atmosfera de petrecere, mancarea, bautura, muzica, dansul si faptul ca dragostea pluteste in aer. Uneori viata bate filmul si va garantez ca fetele in cauza s-au distrat copios cu incurcaturile in care au ajuns singure, desi se crede despre ele ca sunt capabile sa rezolve lucruri importante.

Nu va dau mai multe detalii despre cele patru fete pentru ca din comedia cu spargatorii de nunti am aflat ceva util. Cand faci trasnai de care rad toti cei care aud de ele, nu-ti folosi niciodata numele real.

Viata e o petrecere. Distrati-va.
×
Subiecte în articol: arte