x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte 1001 de picturi

1001 de picturi

de Sebastian S. Eduard    |    12 Dec 2008   •   00:00

Rubens, Rembrant, Goya, Manet, Renoir, van Gogh, Cezanne, Matisse



Din seria "1001", Rao iese cu un nou volum. După "1001 de filme" sau "1001 de cărţi" urmează acum "1001 de picturi de privit într-o viaţă". Partea mai puţin bună este că această acţiune dacă se petrece "live" şi nu recurgeţi la "cataloage" o să vă coste cu mult mai mult decât dacă ai cumpăra toate cele 1001 filme sau cărţi...

SELECŢIE.
Fiecare dintre cele 1001 de picturi selectate pentru a face parte din aceasta carte, de către profesorul Stephen Farthing, beneficiază de o reproducere color. Alături de lucrări faimoase ale Marilor Maestri, găzduite de cele mai cunoscute galerii din lume, veţi descoperi o adevărată comoară constând din capodopere neglijate până acum şi din picturi contemporane abia descoperite, care va solicita atenţia. Fiecare imagine este însoţită de un text plin de miez despre operă şi despre pictor, pentru a crea un adevărat festin vizual, garantat a informa şi a surprinde.

Semnale editoriale


Ultima împărăteasă
Editura Polirom.
Conceput ca o continuare a poveştilor fascinante descrise în "Împărăteasa Orhidee" şi a intrigilor înfiripate în misteriosul "Oraş Interzis", acest ultim roman semnat de Anchee Min duce până la capăt reinterpretarea din perspectiva modernă a vieţii tumultuoase a ultimei şi celei mai controversate împărătese din istoria Chinei. Volumul este de fapt povestea dramatică a transformării Orhideei dintr-o tânără puternică şi încrezătoare într-o conducătoare abilă, capabilă să ţină frâiele unui imperiu în declin.

Cheia lui Solomon
Editura Leda.
În Templul lui Solomon s-a descoperit un pergament străvechi care ar putea dezvălui adevărata identitate a Mariei Magdalena, precum şi locul unde se află cel mai căutat mormânt din lume. Proiectul CODIS al FBI-ului reuşeşte să stabilească o corespondenţă între trecut şi prezent, între urmaşii lui Iisus şi cel mai periculos terorist al planetei. Agenţi ai Mossadului, ai Serviciilor Secrete italiene, simboluri şi coduri ascunse – un amalgam din care s-a născut unul dintre cele mai captivante thrillere religioase.

Devorări
Editura Trei.
"O scriitură stranie, o muzică somptuoasă. O carte uneori angoasantă, adesea disonantă, a cărei scriitură categoric te seduce. Frazele ample şi complexe învăluie cititorul şi îl prind în capcană. Într-o încântătoare capcană", scrie Le Figaro Magazine. Estelle este o fată trecută de 30 de ani, ospătăriţă într-un restaurant de provincie. Orfană la 10 ani, a crescut străină de orice formă de iubire sau de prietenie. Este prizonieră în propria existenţă. Viaţa ei ia o stranie turnură, atunci când în sat soseşte noul învăţător. Pradă unei iubiri aproape nebuneşti, Estelle îşi proiectează primitiv şi sălbatic pasiunea asupra noului venit.

America One
Editura Tritonic.
Roman SF. În 2051 şi datorită Tratatului de la New Washington, de eliminare a poluării, schimbările climei – fenomen cunoscut drept Prefacerea – s-au încheiat. A rămas în urmă o lume dezbinată, în care fiecare luptă pentru propria supravieţuire. Pentru că exploata o sursă ieftină şi nepoluantă de energie, America şi-a păstrat mare parte din industrii, oferind propriilor cetăţeni o viaţă comodă şi sigură, după ce şi-a închis graniţele, izolandu-se de atentatorii răzbunători veniţi cu miile din Europa.

×
Subiecte în articol: carte