x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte 30 de secunde de... făcut impresie

30 de secunde de... făcut impresie

27 Aug 2010   •   00:00
30 de secunde de... făcut impresie
5888-129970-untitled1.jpg
Litera vine cu două volume de popularizare a ştiinţei extrem de interesante: "Teorii ştiinţifice în 30 de secunde" şi "Filosofie în 30 de secunde".

Teoria haosului, unificarea, teoria relativităţii? Pisica lui Schrödinger şi legile mişcării? De­si­gur, cunoaşteţi semnificaţia acestor no­ţiuni sau, cel puţin, aţi auzit de ele. Dar oare le stă­pâniţi destul de bine pentru a le dezbate la o petrecere sau pentru a vă impresiona prietenii? Teo­rii în 30 de secun­de prezintă, într-o ma­nieră revoluţio­nară, cele mai semnificative şi mai controversate 50 de te­orii ştiinţifice. Ex­perţii în domeniul ştiinţei au fost provocaţi să-şi abandoneze jargonul pretenţios şi să încerce să explice, pe înţelesul tuturor, cele mai sofisticate teorii ştiinţifice - în doar două pagini, 300 de cuvinte şi o ilustraţie metaforică.




5888-129971-untitled2.jpg

Cuget, deci exist, materia­lism dialectic, existenţialism? Me­todă socratică, de­construcţie?
"Filosofie în 30 de secun­de" pre­­zintă, într-o ma­ni­eră revoluţio­nară, cele mai semnificative 50 de teorii filosofice din toate timpurile. Filosofii de marcă au fost provocaţi să lase deoparte pentru o vreme fră­mân­tă­rile lor cu privire la sensul existenţei şi să încerce să explice, pe în­ţelesul tuturor, cele mai sofisticate idei filosofice - în doar două pagini, 300 de cuvinte şi o ilustraţie metaforică.
Volumul de faţă îşi propune să pătrundă în mintea celor mai mari gânditori ai lumii, ajutându-vă să înţelegeţi concepte complexe, precum imperativul categoric al lui Kant, fără să vă alegeţi cu dureri de cap.





SEMNALE EDITORIALE
5888-129972-untitled3.jpgDezmierdarea de catifea ● Trei. Félix Maresco are în jur de 40 de ani şi este agent de asigurări la Paris. O muncă fără prea mari surprize, o viaţă oarecum monotonă, în care totul este calculat la detaliu. Este martorul unui incendiu şi acest lu­cru îi trezeşte amin­tiri tulburi, mai exact, sfârşitul tragic al propriului fiu, Colin. Colin a fost abandonat încă de la naştere de mama sa. Do­rind să suplinească această lipsă pentru fiul lui, Félix încearcă să-i "in­venteze", practic, o familie. Tra­vestindu-se în femeie, încearcă să îi ofere, în acest fel, lui Colin, o "ma­mă": îşi pune perucă, se epilează pe picioare şi la sprâncene, foloseşte rujul...






5888-129973-untitled4.jpgManiere şi obiceiuri europene ● Meteor Business.
Cartea este un ghid complet pentru oamenii de afaceri care călătoresc în Europa şi vor să ştie mai multe despre obiceiuri, culturi şi comu­nicare. Sunt trecute în revistă diferite aspecte ce indivi­dualizează 30 de ţări europene, de la maniere şi forme de salut la practici legate de punctualitate şi modalităţi de a face afaceri. De asemenea, puteţi afla cele mai bune abordări în ceea ce priveşte conversaţia, comportamentul potrivit în restaurantele unde luaţi masa, vestimentaţia sau derularea tranzacţiilor.



5888-129974-untitled5.jpgRabbit e bogat ● Humanitas fiction.
La zece ani de la evenimentele tragice din "În­toar­cerea lui Rabbit", existenţa lui Harry Angstrom nu mai are nimic precar. Este directorul de vânzări la repre­zentanţa Toyota moştenită de la socrul lui. Poate că America se duce de râpă, dar viaţa lui Rabbit a intrat pe făgaşul lin al rutinelor suburbiei prospere. Asta până când fiul lui, Nelson, se întoarce acasă, abandonând facultatea, iar trecutul şi viitorul ameninţă în egală măsură echilibrul lui Rabbit, silit să-şi rescrie istoria personală.

×
Subiecte în articol: carte