x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Amabilitatea dăunează grav sănătăţii!

Amabilitatea dăunează grav sănătăţii!

24 Iul 2009   •   00:00
Amabilitatea dăunează grav sănătăţii!
Sursa foto: /STOCKEXPERT

Reuşim mai uşor să spunem celorlalţi ce credem despre ei, decât să exprimăm pur şi simplu ce trăim noi înşine. Nu am învăţat şi nu am fost învăţaţi să înţelegem ce se întâmplă în noi. Am fost educaţi să purtăm o mască, să jucăm un rol.



Ne-am obişnuit să întreprindem anumite acţiuni doar pentru a "cumpăra" recunoştinţa celor din jur. A devenit firesc să ne rupem de noi înşine pentru a fi alături de altcineva. Astfel, violenţa de zi cu zi se declanşează: când nu mai ascultăm ce se petrece cu adevărat în noi ajungem, mai devreme sau mai târziu, să nu-i mai ascultăm pe ceilalţi, iar lipsa respectului faţă de sine are întotdeauna ca rezultat lipsa de respect faţă de toată lumea.

5073-97718-32_35tv53.jpgVolumul de faţă, "Lasă amabilităţile! Fii tu însuţi în relaţiile cu ceilalţi" este un apel de trezire din inconştienţa în care trăim. Ilustrându-şi demersul cu exemple edificatoare, autorul, Thomas d'Asembourg - promotor al Comunicării Nonviolente promovate de Marschall Rosenberg - explică modul în care tendinţa noastră de a ne ignora propriile nevoi dă naştere la violenţă. Cartea este o invitaţie la dezamorsarea mecanicii violenţei, acolo unde ea se poate declanşa oricând: în conştiinţa şi în inima fiecăruia dintre noi.

×
Subiecte în articol: carte