x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Banii, priviţi altfel

Banii, priviţi altfel

de Sebastian S. Eduard    |    19 Iul 2009   •   00:00
Banii, priviţi altfel

„Transformarea financiară totală" este un ghid de mare ajutor pentru toţi cei care vor să îşi transforme din temelii situaţia financiară.




5050-97188-trans_finan.jpgDacă ai probleme cu banii, nu trebuie decât să urmezi consecvent eta­pele descrise în această carte, să aplici sfaturile verificate ale autorului, să valorifici instrumentele oferite şi, în final, te vei putea bucura cu ade­vărat de libertatea financiară totală.

Pare o promisiune interesantă, poa­te prea interesantă. Trebuie însă reamintit că lucrarea de faţă - care aparţine lui Dave Ramsey - figurează printre Bestseller New York Times. Ceea ce înseamnă, pe cale conclusivă, că ar putea avea un mai mare grad de aplicabilitate pe piaţa americană, dar ar putea fi interesantă şi pentru a noastră.

Transformarea financiară totală, spune autorul, implică o serie de etape ce trebuie depăşite - prima dintre ele constând în depăşirea fazei de negare şi recunoaşterea unei si­tuaţii financiare problematice. Mi­tu­rile legate de bani sunt şi ele demontate, autorul mărturisind, în calitate de milionar în dolari, că cei bogaţi nu au secrete. În fine, o altă etapă ce trebuie depăşită este cea a ignoranţei şi a dorinţei de a ţine paşii cu vecinii.

×
Subiecte în articol: carte