x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Bărbatul divorţat

Bărbatul divorţat

de Sebastian S. Eduard    |    14 Noi 2008   •   00:00

Cum să faci să...



Cum să afli dacă un bărbat divorţat este bun pentru tine? Hm, greu de precizat... Ştiaţi că aproape 40% dintre bărbaţii disponibili au mai fost căsătoriţi? Asta înseamnă că aproape orice femeie va avea măcar o dată în viaţă o relaţie cu un bărbat despărţit sau divorţat. Deşi fiecare bărbat despărţit sau divorţat este unic, toţi generează mai multe provocări decât cei care n-au fost căsătoriţi. Această carte vă promite că vă va învăţa să înlăturaţi rapid bărbaţii care vor fi parteneri nepotriviţi, să recunoaşteţi un partener bun şi să creaţi o legătură reuşită cu el.

LUMEA LOR.
Pentru aceasta, autoarea, Christie Hartman, psiholog şi psihoterapeut, profesor asociat la Universitatea din Colorado, îşi propune să intre în lumea bărbaţilor despărţiţi şi divorţaţi şi să vadă ce-i caracterizează. Evident, ne oferă argumente pro şi contra, pentru că, spune ea, în mod logic, nu toţi sunt la fel. Mai mult, autoarea vorbeşte şi despre o nouă categorie, aceea a bărbatului-care-se-va-despărţi-în-curând. Suntem siguri că ştiţi despre ce e vorba. Vorbim şi de reguli. Unele sunt regulile care trebuie respectate dacă bărbatul are de gând să divorţeze, altele sunt dacă el este deja divorţat. Şi, evident, altele sunt regulile despre cum trebuie să vă purtaţi cu fosta lui soţie (una mi-a plăcut în mod particular: "Fiţi curioase, nu obsedate!").


Semnale editoriale

Catedrala Mării

Editura Rao. În secolul al XIV-lea, pe când Barcelona este un oraş aflat în plină ascensiune, cei care trăiesc în Ribera, o mahala simplă de pescari, hotărăsc să ridice templul cel mai mare închinat vreodată Fecioarei Maria, Santa Maria del Mar, Sfânta Maria a Mării. În paralel se desfăşoară povestea vieţii tânărului Arnau, un şerb care fuge de pe pământurile lordului său şi se refugiază în Barcelona, devenind un om liber şi bogat. Dar, atrăgând invidia unui grup de aristocraţi, va ajunge în cele din urmă în mâinile Inchiziţiei.

Îţi aminteşti de mine?

Editura Polirom. Volumul este una dintre cele mai reuşite parodii ale "vieţii de lux, la înălţime". Eroina romanului, Lexi Smart, se trezeşte într-un spital londonez şi are o mare surpriză. Dinţii ei sunt perfecţi. Corpul ei, la fel. Are o geantă Louis Vuitton. Abia scăpată dintr-un accident de maşină (cu propriul Mercedes), şi-a pierdut o bucată consistentă de memorie, mai precis trei ani, şi este pe cale să afle cât de mult s-au schimbat lucrurile între timp. O locuinţă superbă, un soţ chipeş şi milionar, prieteni fermecători... ea încearcă să-i accepte pe toţi până când în scenă intră şi un amant...

Cuvântul

Editura Leda. Steven Randall e un mogul al publicităţii din New York: are bani, influenţă, dar şi-a ratat căsnicia şi duce o viaţă în care conştiinţa e ultima lui preocupare. Când George Wheeler, un mare editor american de carte religioasă, îl angajează să promoveze "cea mai mare descoperire a tuturor timpurilor", viaţa lui capătă deodată sens şi devine o questa teribilă pentru căutarea adevărului. Şi a iubirii.

Cu cele mai rele intenţii

Editura Humanitas Fiction. Volumul  este o frescă insolită a înaltei societăţi romane, pe durata a patru decenii, urmărind destinul familiei naratorului, clanul lui Beppy Sonnino. Evocând această lume pestriţă, extravagantă şi ridicolă, orice umbră de tandreţe se preface, în ochii tânărului descendent al cla-nului, Daniel Sonnino, în umor negru şi mişcătoare ironie. Iar sarcasmul său nu iartă pe nimeni, şi cu atât mai puţin pe sine însuşi. Romanul lui Alessandro Piperno a fost distins în 2005 cu două prestigioase premii pentru debut: Premiul Campiello şi Premiul Viareggio, şi a fost tradus în unsprezece limbi.

×
Subiecte în articol: carte