x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Biblioteca pentru toţi: "Întâmplări în irea­litatea imediată. Vizuina Luminată" de Max Blecher

Biblioteca pentru toţi: "Întâmplări în irea­litatea imediată. Vizuina Luminată" de Max Blecher

12 Oct 2011   •   21:00
Biblioteca pentru toţi: "Întâmplări în irea­litatea imediată. Vizuina Luminată" de Max Blecher

Miercuri, 19 octombrie, Jurnalul National apare impreuna cu volumul 134 din colectia "Biblioteca pentru toti": "Intamplari in irea­litatea imediata. Vizuina Luminata" de Max Blecher.

Max Blecher. Un scriitor fascinant…un autor care te poate schimba mult in devenirea ta ca om. Vei privi intamplarile, viata, iubirea si povestile ei pline de taina, altfel decat le-ai fi privit inainte sa te opresti la scrierile lui Blecher. Va invitam sa-l cititi cu tot sufletul… pentru ca va va surprinde prin felul unic de a scrie, prin felul unic de a-si atrage cititorul in poveste… o poveste de viata si o lectie deopotriva pe langa care sufletul nu-ti va trece indiferent.

"Intamplari in irealitatea ime­diata este, sub raportul constructiei, un roman care isi camufleaza structura romanesca sau, mai bine, un roman de formare al unui personaj care nu accepta ideea ca personalitatea sa ar putea fi rezultatul unui banal proces de colectare a elementelor disparate intr-o formula aleatorie. Autobiografia unui fanatic inversunat care neaga insasi posibilitatea de a scrie autobiografie. Cu o astfel de problema de identitate in punctul sau de pornire, nu e de mirare ca romanul blecherian a profitat la maximum de pe urma pozitiei sale de «dublu outsider», atat fata de zona romanescului pur, cat si fata de aceea a poeticului pur, ramanand «o enigma nesplicata» a lite­raturii romane, fascinandu-si cititorii si chemandu-i, pana astazi, la relectura... Carte a suferintei si a memoriei, Vizuina luminata completeaza opera lui M. Blecher pe latura vizionarismului spectaculos, care dizloca realitatea si o pune sub semnul intrebarii." (Doris Mironescu)

×
Subiecte în articol: biblioteca pentru toţi max blecher