x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Bune maniere

Bune maniere

de Sebastian S. Eduard    |    09 Apr 2010   •   00:00
Bune maniere
Sursa foto: /THINKSTOCK

Tone de cărţi s-au scris pe această temă, iar în România putem număra deja zeci de titluri. Cu toate acestea, nimeni nu poate refuza apariţia pe piaţă a unui nou volum de gen. Scrisă de Ilivier Cechman, "Savoir-vivre sau bunele maniere astăzi" a apărut la Editura Corint.



Aidoma unei limbi vii, bunele maniere evoluează. Ceea ce ieri era interzis astăzi este tolerat şi cu siguranţă va fi acceptat mâine, înainte de a deveni normă poimâine. Trebuie deci să ne adaptăm vremurilor şi uzanţelor epocii în care trăim. Bunele maniere se transformă o dată cu trecerea timpului şi trebuie să se adapteze împrejurărilor. Acest ghid practic îşi propune să ne ajute să ne însuşim bunele maniere şi să ne schimbăm proastele obiceiuri.

5643-117617-32_35tv52.jpgToate aceste reguli se învaţă. Obiectivul acestei lucrări este să vă ajute să stăpâniţi cele mai obişnuite reguli de bună purtare. Dacă veţi cunoaşte aceste reguli de bază, veţi putea să vă simţiţi în largul dumneavoastră în aproape orice situaţie, fie că îi vizitaţi pe vecinii de palier, fie că participaţi la un cocteil.

Cartea este practică şi se citeşte într-un ritm propriu. Poate fi parcursă pagină cu pagină, de la un capăt la altul, pentru a cunoaşte care sunt uzanţele într-o anumită împrejurare concretă. În acelaşi timp, se poate recurge la ea punctual, pentru a găsi rapid un răspuns la o întrebare precisă, utilizând dicţionarul de la sfârşitul cărţii.

×
Subiecte în articol: carte