x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Carte de Buzunar: Climate" de André Maurois

Carte de Buzunar: Climate" de André Maurois

22 Iun 2010   •   00:00
Carte de Buzunar:  Climate" de André Maurois

Cel de-al cincilea volum din Colecţia "Carte de Buzunar", "Climate" de André Maurois, va putea fi achiziţionat împreună cu Jurnalul Naţional luni, 28 iunie, la preţul special de 5 lei.

Considerat capodopera lui André Maurois, "Climate" este un roman despre iubire, gelozie şi despre slăbiciunile umane. André Maurois a debutat ca romancier cu "Les silences du colonel Bramble", o ficţiune acidă inspirată de experienţa din timpul războiului. Biografia lui Shelley, "Ariel", a fost extrem de bine primită de cititori, însă a fost criticată de specialişti pentru lipsa de rigoare academică; biografiile ulterioare au respectat standarde academice mult mai riguroase. Apărut între o biografie a lui Disraeli şi una a lui Voltaire, "Climate" îi este dedicat celei de-a doua soţii a romancierului, Simone de Caillevet. Romanul a fost ecranizat în 1962 de Stellio Lorenzi.

Aflat în căutarea Amazoanei, a Reginei, a femeii perfecte, Philippe Marcenat se îndrăgosteşte de Odile. Decorul mirific al Florenţei în atmosfera belle époque adaugă o tuşă de predestinare întâlnirii dintre cei doi. Închisă între legile mecanice ale mariajului, relaţia dintre Philippe şi Odile se complică prin jocul intelectual al bărbatului - suspicios, gelos, analist - şi lejeritatea frivolă a femeii, care nu face nimic pentru a-i infirma bănuielile. Neizbutind să ajungă la un echilibru, relaţia celor doi se destramă. Restul merită descoperit şi citit de fiecare... Lectură plăcută!

×
Subiecte în articol: carte