x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cărţi Chic

Cărţi Chic

de Sebastian S. Eduard    |    02 Oct 2009   •   00:00
Cărţi Chic

Cu stilul plin de umor al lui Marian Keys, ne-am obişnuit deja, pentru că a publicat deja şase volume în colecţie, "Lucy Sullivan se mărită" şi "E cineva acolo" fiind printre cele mai savurate.



De această dată, în romanul "Un tip mortal", tonalitatea este ceva mai gravă pentru că ne întâlnim cu probleme actuale ale societăţii contemporane, precum violenţa domestică, alcoolismul, intrigile murdare şi corupţia politicienilor. "E charismatic şi în acelaşi timp diabolic", scrie Irish Times. "Te atrage în lumea lui împotriva voinţei tale, te vrăjeşte şi te face să crezi că tu, numai tu, îi poţi satisface dorinţele. V-aţi dorit vreodată să dansaţi cu diavolul? Marian Keyes face o descriere sclipitoare a acestui dans macabru şi, pe cuvânt, nu vreţi să-l rataţi."

Evident că "Secretele unei dependenţe de pantofi" nu poate fi decât un volum din aceeaşi categorie cu romanul "Clubul dependentelor de pantofi", apărut în aceeaşi colecţie, de acelaşi autor. Plecând de la subiectul sensibil al pantofilor - şi mă străduiesc să nu fiu ironic - volumul este "o poveste captivantă, cu o intrigă complet trasnită, scrisă într-un stil vioi şi cu un umor care reuşeşte să salveze personajele din cele mai ridicole situaţii". (Publishers Weekly).

×
Subiecte în articol: carte