x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Ce maniere, moncher...

Ce maniere, moncher...

de Sebastian S. Eduard    |    21 Mai 2010   •   00:00
Ce maniere, moncher...
Sursa foto: /Thinkstock

Nemira vine cu două volume în colecţia "Bonton", două volume de bune maniere: "O lady la masă - mic tratat de eleganţă" şi "Un gentleman la masă - mic tratat de eleganţă".

O adevărată lady ştie cât este de important să nu încurce între ele diferitele linguri şi furculiţe, dar şi că, indiferent de ocazie, atunci când se aşază la masă, esenţial este să se bucure de compania celor din jur. Detaliată, dar fără să fie intimidantă, "O lady la masă" este ideală pentru doamnele de toate vârstele care ştiu că la un moment dat, în viaţa oricui, contează enorm să ai maniere impecabile la masă.

Printre altele, veţi afla: Ce furculiţă să folosiţi la fiecare fel de mâncare?; Ce să faceţi cu şervetul?; Cum să folosiţi un bol pentru spălat mâinile?; Cum să mâncaţi 28 de feluri care pun probleme?; Cum să ţineţi un toast?; Cum să lăsaţi bacşis?

PENTRU BĂRBAŢI
Pe de altă parte, "Un gentleman la masă. Mic tratat de eleganţă" este o carte ideală pentru bărbaţii de toate vârstele care ştiu că la un moment dat, în viaţa oricui, devine foarte important să aibă maniere impecabile la masă. Într-o societate a tacâmurilor de plastic din restaurante fast-food, eticheta devine din ce în ce mai străină. Chiar dacă prietenilor poate nu le pasă dacă cineva foloseşte furculiţa greşită la salată sau dacă pronunţă incorect numele unui fel de mâncare din meniu, unele dintre momentele cele mai importante din viaţa unui gentleman sunt adesea cele în care ia masă.

×
Subiecte în articol: carte