Ordinea mondială
de Henry Kissinger
Cum să construim ordinea mondială într-o epocă în care abundă perspectivele istorice divergente, conflictele violente, extremismul ideologic, iar tehnologia cunoaște un avânt fără precedent? În “Ordinea mondială“, Henry Kissinger, unul dintre cei mai respectați diplomați din lume, analizează această provocare. Dând dovadă de un spirit didactic deosebit, autorul trece în revistă cele mai importante curente și modele istorice, examinează motivele care au stat în spatele formării, dar și dezintegrării marilor alianțe, având grijă să zăbovească asupra unor detalii care, pentru neavizați, ar putea părea nesemnificative.
Kissinger a fost consilier pe probleme de securitate națională și apoi secretar de stat în timpul administrațiilor Richard Nixon și Gerald Ford și a îndrumat alți numeroși președinți americani în chestiuni de diplomație și politică internațională. În anul 1973 a fost recompensat cu Premiul Nobel pentru Pace pentru contribuția sa decisivă la încetarea devastatorului conflict din Vietnam.
Răspunde corect şi câştigă cartea!
Ne place să ne răsplătim cititorii pasionați de literatură, astfel că le oferim posibilitatea de a câştiga cărți de calitate, în ediţii de lux, oferite de Editura RAO. Săptămâna aceasta punem la bătaie volumul “Ordinea mondială”. Ca să participi la tragerea la sorţi, trimite răspunsul corect la întrebarea “În ce administraţii a fost secretar de stat Henry Kissinger?» pe adresa de e-mail concurs@jurnalul.ro. Câştigătorul de săptămâna trecută este Octavian Pristavu.