x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte CONCURS. Răspunde corect şi câştigă cartea!

CONCURS. Răspunde corect şi câştigă cartea!

06 Ian 2017   •   21:27
CONCURS. Răspunde corect şi câştigă cartea!

Ordinea mondială

de Henry Kissinger

Cum să con­struim ordinea mondială într-o epocă în care abundă perspecti­vele istorice diver­gente, conflictele violente, extremis­mul ideologic, iar tehnologia cu­noaște un avânt fără precedent? În “Ordinea mondială“, Henry Kissinger, unul dintre cei mai res­pectați diplomați din lume, ana­lizează această provocare. Dând dovadă de un spirit didactic deo­sebit, autorul trece în revistă cele mai importante curente și mode­le istorice, examinează motivele care au stat în spatele formării, dar și dezintegrării marilor alianțe, având grijă să zăbovească asupra unor detalii care, pentru neavizați, ar putea părea nesemnificative.

Kissinger a fost consilier pe probleme de securitate națională și apoi secretar de stat în timpul administrațiilor Richard Nixon și Gerald Ford și a îndrumat alți numeroși președinți americani în chestiuni de diplomație și politică internațională. În anul 1973 a fost recompensat cu Premiul Nobel pentru Pace pentru contribuția sa decisivă la încetarea devastatorului conflict din Vietnam.

Răspunde corect şi câştigă cartea!

Ne place să ne răsplătim citito­rii pasionați de literatură, astfel că le oferim posibilitatea de a câştiga cărți de calitate, în ediţii de lux, oferite de Editura RAO. Săptămâ­na aceasta punem la bătaie volu­mul “Ordinea mondială”. Ca să participi la tragerea la sorţi, trimite răspunsul corect la întrebarea “În ce administraţii a fost secretar de stat Henry Kissinger?» pe adresa de e-mail concurs@jurnalul.ro.  Câştigătorul de săptămâna trecută este Octavian Pristavu.

×