x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Copiii scriu tot mai multe poveşti pentru Concursul de la Bojdeucă

Copiii scriu tot mai multe poveşti pentru Concursul de la Bojdeucă

de Maria Sârbu    |    08 Apr 2013   •   19:42
Copiii scriu tot mai multe poveşti pentru Concursul de la Bojdeucă

La cea de-a XXI-a ediţie a Concursului Naţional de Poveşti “Ion Creangă” destinat “românilor de pretutindeni” şi organizat de Muzeul Literaturii Române Iaşi şi Uniunea Scriitorilor din România – filiala Iaşi au fost înscrise 195 de persoane, dintre care 114 sunt copii şi 81 – adulţi.

Au putut participa, indiferent de vârstă, creatorii care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor. Majoritatea concurenţilor sunt din ţară, dar au trimis creaţii şi persoane din Moldova de peste Prut, Italia şi Belgia. Rezultatele concursului vor fi cunoscute în zilele de 13 şi 14 aprilie, când la Muzeul “Ion Creangă” (Bojdeuca) va avea loc ultima etapă a concursului. Din juriul condus de Constantin Dram fac parte membri ai Uniunii Scriitorilor.

Concursul este structurat pe două secţiuni: “Copii” şi “Adulţi”, iar creaţiile trimise “au respectat criteriile de eligibilitate”: textul de maximum 15 pagini, redactat la două rânduri, în cinci exemplare, însoţit de un motto şi expediat într-un plic sigilat, cu specificaţia “Poveşti scrise de copii” sau “Poveşti scrise de adulţi”.

Vor fi acordate multe premii oferite atât de Uniunea Scriitorilor, cât şi de edituri, reviste, fundaţii şi asociaţii literare, de alţi parteneri, printre care şi Teatrul pentru Copii şi Tineret “Luceafărul”. Creaţiile premiate la această ediţie vor fi publicate în volumul XV “Poveştile de la Bojdeucă”, ce va fi lansat la ediţia din 2014. La actuala ediţie însă va fi lansat volumul XIV cu poveştile de la Bojdeucă, în care au intrat textele autorilor premiaţi anul trecut.

×