x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte CORINT JR / 16 volume pentru educaţia copiilor

CORINT JR / 16 volume pentru educaţia copiilor

de Sebastian S. Eduard    |    07 Dec 2008   •   00:00
CORINT JR / 16 volume pentru educaţia copiilor


O lucrare de proporţii considerabile a apărut de ceva vreme la Grupul editorial Corint: "Enciclopedia pentru elevi".Enciclopedia pentru elevi, prin cele 16 volume ale sale – din care până acum nu au apărut decât trei, dedicată literelor "A", "B" şi "C", promite fiecărui cititor o adevărată călătorie iniţiatică prin tainele naturii şi ale civilizaţiei umane.

SURSĂ. Bazându-se pe lucrarea "Britannica Student Encyclopedia", publicată în limba engleză de Encyclopedia Brita­nnica, la care s-au adăugat nu­me­roase articole cu tentă locală, supervizate de reputaţi specialişti din domeniul istoriei, culturii şi geografiei României, enciclopedia pentru elevi oferă cu­noş­tinţele necesare oricărui tânăr din ziua de azi.

Numai volumul doi, de exemplu, tributar literei "B", vine cu termeni româneşti precum: Traian Băsescu, Bran, Augustin Buzura, Burebista, Bucureşti, Brâncoveanu, Braşov etc.

CUPRINS. Cele peste 2. 300 de articole cuprind informaţii despre continente şi ţări, locuri şi fe­nomene naturale, animale, plante, descoperiri ale ştiinţei, literatură, arte, evenimente is­to­rice, personalităţi, toate însoţite de fotografii atractive, hărţi amă­nunţite, tabele explicative sau grafice sugestive, care facilitează înţelegerea textului.

Enciclopedia cuprinde astfel termeni de la "Aardvark" (un animal din Africa înrudit cu elefantul) până la "Zoroastrianism", în cel de-al 15-lea volum. În total nu mai puţin de 2.200 de termeni, explicaţi pe larg, cu fotografii şi hărţi color, în volume cartonate.

×
Subiecte în articol: carte