x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cum să reintri în formă: program alimentar, exerciţii fizice, relaxare

Cum să reintri în formă: program alimentar, exerciţii fizice, relaxare

de Sebastian S. Eduard    |    03 Iul 2009   •   00:00
Cum să reintri în formă: program alimentar, exerciţii fizice, relaxare
Sursa foto: /iStock

Epuizarea a căpătat, în zilele noastre, amploarea unei epidemii. Starea de oboseală este o problemă la ordinea zilei, cu care se confruntă tot mai mulţi oameni, neştiind cum s-o trateze. Exact aceasta este ideea pe care o dezvoltă doctorul Frank Lipman în cartea sa.



El redă, pe etape, un program de revitalizare de 42 de zile, care se concentrează atât asupra felului în care ne hrănim, cât şi asupra exerciţiilor fizice (mai exact, a poziţiilor yoga) pe care ar trebui să le punem în practică. Autorul adau­gă, la sfârşitul cărţii, şi un întreg reţetar de pre­parate eficiente în procesul de revitalizare.

5016-95867-32_35tvjoi52.jpgÎn plus, sunt men­ţionate în detaliu şi alimentele care au efecte benefice. Programul alimentar este construit în aşa fel încât funcţionează şi ca o dietă - care este cu atât mai eficientă în măsura în care reu­şim să ne regă­sim ritmul natural al organismului, un principiu de bază în cartea lui Frank Lipman.

Trebuie să trăieşti, să te odihneşti, să mănânci după ritmurile tale organice. Cu siguranţă că, regăsindu-ne echilibrul, vom reuşi să ducem o viaţă liniştită, fără stres, griji şi oboseală - prin urmare, vom reuşi să ne organizăm şi să nu ne mai lăsăm copleşiţi de modul alert în care se derulează totul în ziua de azi.

×
Subiecte în articol: carte