x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte "Degete mici", lansare la Edinburgh

"Degete mici", lansare la Edinburgh

04 Aug 2010   •   00:00

Filip Florian va participa la Festivalul Internaţional de Carte de la Edinburgh, care va avea loc în perioada 14-30 august, unde îşi va prezenta romanul de debut, "Degete mici", informează Institutul Cultural Român de la Londra. Scriitorul român va participa, de asemenea, la o discuţie cu autorii Norman Stone şi Stephen Vizinczey, pe una din temele festivalului din acest an, "After the Wall: European Classics Revisited".

"Little Fingers-, versiunea în limba engleză a romanului "Degete mici", a apărut la sfârşitul lunii iulie 2009 la prestigioasa editură americană Houghton Mifflin Harcourt, în traducerea lui Alistair Ian Blyth. În august 2009, cartea s-a aflat printre recomandările cotidianului San Francisco Chronicle şi ale Best Translated Book Panelists. Romanul a mai fost tradus în limbile germană, italiană, polonă, maghiară, slovenă şi slovacă şi va mai apărea, în octombrie, în spaniolă. "Degete mici" prezintă o poveste ciudată despre război, moarte, alienare, politică şi miracole, într-un stil minunat al narării, se arată în prezentarea cărţii de pe site-ul ICR Londra.

După publicarea primei ediţii, în 2005, romanul "Degete mici" a primit premiul pentru cel mai bun debut acordat de România literară şi Fundaţia Anonimul (2005) şi Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru cel mai bun debut în proză (acordat în 2006).

×
Subiecte în articol: carte