x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Despre Da Vinci

Despre Da Vinci

26 Apr 2009   •   00:00
Despre Da Vinci

Nu, nu este vorba despre încă un volum paralel sau care combate cu mult prea renumitul roman al lui Dan Brown.



Este o carte dedicată vieţii neştiute a ilustrului inventator. "101 lucruri inedite despre Da Vinci" îşi propune să dezvăluie secretele celui mai excentric şi mai creator geniu al omenirii.  

Ştim cu toţii că Leonardo da Vinci a pictat Mona Lisa, că a făcut schiţa aceea faimoasă cu bărbatul în interiorul cercului şi că a avut ceva de-a face şi cu mediatizatul cod al lui Da Vinci. Dar cum rămâne cu omul din spatele mitului? Volumul apărut la Editura Meteor Press, "101 lucruri inedite despre Da Vinci", propune o perspectivă originală, amuzantă, asupra geniului, urmărindu-l de la originile sale absolut umile, de copil din flori, până în ultimii ani de viaţă, când a fost prieten la cataramă cu clericii, ducii şi regii. Plină de elemente neprevăzute, această carte vă poartă dincolo de legendele care l-au înconjurat şi de omagiile care i s-au adus, dovedind că, atunci când vine vorba despre Leonardo da Vinci, realitatea chiar este mai stranie decât ficţiunea!

Cei care vor parcurge cartea vor afla cum armata italiană a făcut arme din bronzul destinat iniţial uneia dintre sculpturile lui Leonardo. Cum inventatorul, împreună cu Machiavelli, a făcut un plan cartografic pentru devierea cursului râului Arno sau cum evoluţia psihosexuală a lui Da Vinci a devenit obiect de studiu pentru Sigmund Freud.

De aceiaşi autori - Shana Priwer şi Cyntia Philips - a apărut la aceeaşi editură "101 lucruri inedite despre Einstein".

×
Subiecte în articol: carte vinci