x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Destin sau întâmplare?

Destin sau întâmplare?

de Sebastian S. Eduard    |    23 Mai 2010   •   00:00
Destin sau întâmplare?
Sursa foto: /Thinkstock

Laura Buxton, 10 ani. În curtea casei sale, dă drumul unui balon. La 140 de mile depărtare, balonul aterizează în curtea altei Laura Buxton, tot în vârstă de 10 ani. Ian Stewart, matematician. La câteva momente după discuţia despre şansele de a fi lovit de un meteorit... ştiţi deja ce se întâmplă.



5720-120958-2.jpgCoincidenţă? Sau hazard? Lincoln a fost ales preşedinte în 1860. După exact 100 de ani, în 1960, Kennedy era ales preşedinte. Ambii au fost preocupaţi de drepturile civile. Ambii au fost asasinaţi vinerea, în prezenţa soţiei. Ambii au fost ucişi de un glonţ care le-a pătruns în cap din spate. Lincoln a fost asasinat la Teatrul Ford. Kennedy a fost ucis în vreme ce se afla într-un automobil Lincoln decapotabil fabricat de compania Ford.

"Coincidenţă sau hazard. Mic tratat de mare destin" descrie cele mai uimitoare fenomene ale Universului, care sfidează orice probabilitate. De la parapsihologie până la calculul probabilităţilor, de la trucurile cartoforilor la particulele subatomice, 250 de poveşti absolut incredibile.

×
Subiecte în articol: carte