x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Dicţionar de arte plastice

Dicţionar de arte plastice

de Sebastian S. Eduard    |    10 Iul 2009   •   00:00
Dicţionar de arte plastice
Sursa foto: MARCEL VAN HOORN/AFP PHOTO/MEDIAFAX

Un volum enciclopedic esenţial. Editura Litera International vine cu un volum de zile mari. Apărut în condiţii grafice de excepţie, "Istoria vizuală a artelor plastice" ne propune în peste 500 de pagini şi alte câteva mii de poze, o enciclopedie completă şi condensată.



De la picturile rupestre la operele cubiste din secolul XX, de la templele greceşti la stampele japoneze, "Istoria vizuală a artei" propune o incursiune cronologică prin cele opt epoci fundamentale ale istoriei artei şi oferă o perspectivă limpede asupra celor mai importante momente ale ei.

Pasionaţii de istoria artei vor descoperi între paginile acestei lucrări povestea capodoperelor şi a creatorilor lor, de la primele manifestări artistice la înfloritoarele civilizaţii antice, de la Evul Mediu bizantin şi Renaştere la suprarealismul lui Dali şi minimalismul anilor '60.

Ilustraţiile alese cu grijă susţin şi îmbogăţesc textul, asigurând emoţia vizuală în prezentarea fiecărei epoci şi personalităţi. Împreună, textul bine documentat şi ilustraţia propun celor pasionaţi o aventură fascinantă în istoria artei lumii, oferind cititorilor o lucrare cu adevărat esenţială.

O enciclopedie care se poate răsfoi la nevoie sau care se poate citi filă cu filă, ca o adevărată carte de cultură generală.
Semnale editoriale

Profesoara de abstinenţă
Trei
. "Plăcerea este necesară, ruşinea dăunătoare, cunoaşterea înseamnă putere". Aceasta este deviza lui Ruth Ramsey. Profesoară de educaţie sexuală într-un liceu american, ea se trezeşte ţinta dezaprobării pu­blice, atunci când are îndrăzneala de a da elevilor la clasă răspunsuri dezinhibate. Partizanii puritani ai comunităţii evanghelice locale se stârnesc împotriva lui Ruth. Pentru a calma lucrurile, directorul liceului va trebui să apeleze la serviciile lui JoAnn Marlow, consultantă în virginitate, care va propovădui avantajele abstinenţei înaintea căsătoriei.

Mademoiselle Victorine
Nemira.
Artă, iubire, erotism şi intrigi politice. Victorine Laurent se alătură baletului marii Opere din Paris, cu singura speranţă de a deveni amanta unui om bogat, unica şansă de supravieţuire pentru o orfană în decadentul Oraş al Luminilor. Dar viaţa ei se schimbă dramatic după ce Degas o prezintă lui Manet, pentru care acceptă să pozeze, iar tabloul Olympia avea să şocheze întreaga societate a saloanelor pariziene prin provocatorul său erotism.

Afganul
Rao.
Când serviciile de spionaj britanice şi america­ne află că al-Qaeda pregăteşte o ope­raţiune de mare amploare, imediat doresc să acţioneze - însă cum? Nu ştiu nici un detaliu - ce, unde, când. Într-o încercare disperată de a evita dezastrul, agenţiile de spionaj vor încerca ceea ce nimeni nu a mai reuşit vreodată - să facă un occidental să treacă drept arab. Astfel, colonelul Mike Martin, un vete­ran de război, combatant în zonele de conflict din toată lumea, va deveni afganul Izmat Khan şi va încerca să afle preţioasele date. Roman semnat de inegalabilul Frederick Forsyth.


×
Subiecte în articol: carte