x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Două serii Fantasy

Două serii Fantasy

20 Sep 2009   •   00:00
Două serii Fantasy

Editura Corint a scos pe piaţă două noi cărţi pentru adolescenţi. Interesant este faptul că ambele volume marchează apariţia a două noi serii: "Porţi de cristal" şi "Ţinutul magic", extrem de populare."Insula" este prima carte din seria "Porţi de cristal", serie care cuprinde (deocamdată) trei volume şi îi are drept autori pe Rebecca Moesta, coautoare a seriei "Star Wars: Young Jedi Knights", şi pe Kevin J. Anderson, scriitor american de science fiction, coautor - alături de Brian Herbert - a seriei "Preludiul Dunei".

De data aceasta, universul ficţional creat de cei doi se adresează adolescenţilor, în special cititorilor cu vârste între 12 şi 14 ani.  

Gwen şi Vic, doi veri de 14 ani, locuiesc împreună încă de când părinţii lui Gwen au murit în mod misterios, iar mama lui Vic a dispărut. Asta până ce tatăl lui Vic, care este savant, îi transportă din greşeală printr-o poartă magică de cristal până pe Insula Elantya, ai cărei locuitori sunt posesorii unei cunoaşteri bazate pe un amestec de fizică avansată şi vrăjitorie. Curând, Vic şi Gwen intră într-o vâltoare de evenimente care implică magie străveche, creaturi demonice şi bătălii înfricoşătoare, legate de o dispută cu rasa acvatică a merlonilor. Conflictul dintre înţelepţii întunericului şi cei ai luminii ţine de la începuturile timpului şi îi va ajuta pe cei doi veri să-şi descopere originile misterioase.

Cel de-al doilea volum, "Fableheaven", deschide seria "Ţinutul magic". O serie care este deja în curs de ecranizare şi care numără deja patru cărţi (a cincea va veni pe piaţă în primăvara lui 2010). Autor este americanul Brandon Mull, un fan al romanelor lui J.R.R. Tolkien, C.S. Lewis şi J.K. Rowling.

Subiectul? Secole la rând, creaturi mitice de tot soiul au fost adunate într-un refugiu ascuns numit Fableheaven, pentru a le împiedica dispariţia. Sanctuarul supravieţuieşte şi în ziua de astăzi, fiind una dintre ultimele fortăreţe de magie adevărată. Fermecător? Desigur. Palpitant? Poţi să pui pariu. Inofensiv? Ei bine, de fapt, lucrurile stau chiar pe dos...

"Un fermecător roman pentru tineri (Porţi de cristal), care îi va face să întoarcă nerăbdători pagină după pagină"
Terry Brooks, autorul cărţii "The Sword of Shannara", bestseller New York Times

"Ca şi «Harry Potter», «Fablehaven» pare o carte pentru copii, dar, la fel ca prima, ea poate fi citită cu voce tare în familie, oferind la fel de multă plăcere atât adulţilor, cât şi copiilor...
Faceţi-vă o favoare şi nu rataţi primul roman al unui autor care, în mod cert, va deveni o figură centrală a literaturii fantasy"

Orson Scott Card - autorul romanului "Jocul lui Ender"

×
Subiecte în articol: carte