x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Două thrillere de excepție în Fiction Connection Crime, semnate de Camilla Läckberg și Liza Marklund

Două thrillere de excepție în Fiction Connection Crime, semnate de Camilla Läckberg și Liza Marklund

de Redacția Jurnalul    |    16 Mar 2024   •   08:00
Două thrillere de excepție în Fiction Connection Crime, semnate de Camilla Läckberg și Liza Marklund

Două autoare suedeze atât de îndrăgite de cititori și de critici sunt vedetele perioadei în zona de literatură Thriller, Crime și Nordic Noir în colecția Fiction Connection Crime de la Editura Trei. Este vorba despre Camilla Läckberg și Liza Marklund, care ne aduc continuările unor serii excepționale – Fjällbacka și Cercul Polar. Vă lăsăm să le descoperiți în scurta prezentare de mai jos, cu mențiunea că ambele titluri sunt continuări independente ale seriilor din care fac parte.

Camilla Läckberg, una dintre cele mai cunoscute autoare de thrillere din întreaga lume, supranumită Agatha Christie a Suediei, revine în colecția Fiction Connection Crime cu Puiul de cuc, volumul 11 din seria Fjällbacka. Romanul este „sângeros și înspăimântător, te fascinează fără încetare și este una dintre cele mai răutăcioase/ amuzante cărți de suspans", spune publicația Skånska Dagbl Adet.

În Puiul de cuc acțiunea se petrece într-un orășel de coastă care se pregătește pentru o importantă expoziție: Rolf Stenklo, un cunoscut artist fotograf, este pe cale să-și expună cele mai personale lucrări. Dar cu doar două zile înainte de inaugurare, el este ucis. Apoi celebrul scriitor Henning Bauer, candidat la Premiul Nobel pentru Literatură, este victima unui atac brutal. Cei doi bărbați aveau un loc în comun: Blanche, un club cultural exclusivist. În timp ce investigațiile comisarului Patrik Hedström avansează lent, Erica Falck găsește o legătură între prezent și uciderea unui transsexual la Stockholm, în anii 1980.
Puiul de cuc de Camilla Läckberg – un thriller despre plățile trecutului și puterea vindecătoare a adevărului. Mai multe detalii despre volum și autoare puteți găsi aici: https://bit.ly/puiuldecuc  

 

Jurnalista și scriitoarea suedeză Liza Marklund se mișcă cu ușurință între iarna crudă de la Stockholm și frigul din Norrland, între vilele rurale Älvsbyhus și conacele de milioane de dolari din Mälarhöjden, observând în treacăt schimbările lumii exterioare și semnele vremurilor. Iar Mlaștina Rece, volumul al doilea din seria Cercul Polar, ne convinge cu „o intrigă generoasă, cu o mulțime de surprize", cum bine remarcă Dagensny Heter.

În august 1990, soția lui Wiking Stormberg, șeful poliției din Stenträsk, un mic orășel din Norrbotten, Helena, a intrat în Mlaștina Rece și a dispărut. Wiking nu a trecut niciodată peste pierderea soției sale, până ce o scrisoare ajunge în cutia poștală a lui Markus, fiul său și al Helenei. O scrisoare care poate fi amenințare sau un avertisment, cu scrisul de mână al Helenei și steluța în cinci colțuri. De aici până în momentul în care Wiking începe să se întrebe dacă înnebunește mai este doar un pas.
Mlaștina Rece de Liza Marklund este un thriller despre răzbunare și pierdere, despre modul în care noi, oamenii, ne confruntăm cu condițiile adesea insurmontabile pe care ni le oferă viața. Mai multe detalii despre volum și autoare aici: https://bit.ly/mlaștinarece 

×