x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Fii propriul tău doctor!

Fii propriul tău doctor!

06 Sep 2009   •   00:00
Fii propriul tău doctor!
Sursa foto: /stockxpertcom

E o carte pe care trebuie să o citeşti cu atenţie şi să îţi foloseşti toată inteligenţa. Nu de alta, dar nici nu trebuie să dai search pe google după fel de fel de afecţiuni închipuite, dar nici permanent să te "repari" singur...

Cu toţii observăm anumite semne la propriul corp, care nu par a fi în ordine. Când este vorba doar de ciudăţenii nevinovate ale fizicului şi când de semne care ne avertizează că trebuie să ne ducem la doctor? Acest ghid cuprinzător şi fascinant vă ajută să decodificaţi mesajele adesea misterioase pe care vi le transmite propriul corp. De la părul casant până la părul crescut în locuri nepotrivite, de la ochii de culori diferite, dungile de pe unghii până la flatulenţa excesivă - pentru a numi doar câteva dintre ele - corpul omenesc furnizează o gamă nesfârşită de semne care vorbesc despre starea lui de sănătate.

 

5185-100894-semneletrupului.jpgDe cele mai multe ori, semnele trupului nu cer mai mult decât un drum până la farmacie sau la magazinul de produse cosmetice sau pur şi simplu să le lăsăm în pace. Alteori însă, trebuie să vă deplasaţi până la doctor sau chiar la Urgenţă.

Autorii volumului "Semnele trupului. Cum să afli de ce suferi fără să mergi la medic" (Editura Trei) sunt Joan Liebman-Smith şi Jacqueline Nardi Egan. Primul este sociolog specializat în probleme medicale şi scriitor de lucrări medicale, cu o activitate recompensată prin mai multe premii. Al doilea, Jacqueline Nardi Egan, este jurnalistă specializată în domeniul medical şi s-a implicat în dezvoltarea şi redactarea unor programe educative.

×
Subiecte în articol: carte semnele trupului