x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Fructul pasiunii

Fructul pasiunii

de Sebastian S. Eduard    |    30 Iul 2010   •   00:00
Fructul pasiunii

Best-seller-ul internaţional "Fructul pasiunii", primul roman al lui Karel G. van Loon, a apărut în 1999, în Olanda, şi a fost publicat ulterior în 35 de ţări, devenind cea mai tradusă carte olandeză din toate timpurile. Humanitas o publică acum în limba română în reputata colecţie Raftul Denisei.

SUBIECT
Armin Minderhout e tatăl unui băiat de 13 ani. Monika, iubirea vieţii sale, a murit cu zece ani în urmă, iar el trăieşte acum cu Ellen, cea mai bună prietenă a Monikăi. Cei doi ar vrea să aibă un copil împreună şi, fiindcă nu reuşesc, se supun unui test de fertilitate, din care rezultă că Armin suferă dintotdeauna de o boală congenitală rară, care-l împiedică să procreeze. Această descoperire îi dă viaţa peste cap: cine e tatăl adevărat al copilului pe care Armin îl considerase fiul său? E numai una dintre multele întrebări ce redeschid în el rănile trecutului şi aruncă o umbră de îndoială asupra poveştii de iubire pe care a trăit-o cu Monika. Armin porneşte în căutarea tatălui biologic al copilului său - "făptaşul" -, iar revelaţia din final va fi pe cât de neaşteptată, pe atât de teribilă.

BIOGRAFIE
Karel G. van Loon, unul dintre cei mai populari scriitori olandezi, s-a născut în 1962, la Amsterdam. A fost artist de cabaret, membru al unei grupări politice antimonarhiste, susţinător al Partidului Socialist din Olanda, dar, înainte de toate, jurnalist şi scriitor angajat. Debutează în 1994 cu o carte despre Remi Poppe, cunoscut activist olandez al mediului înconjurător: "Metoda lui Poppe". Scrie, în colaborare cu ziarista Karin Kuiper, "Herman. Biografia unui taur manipulat genetic", apărută în 1995. În 1997 face primul pas spre literatură, cu volumul de proză scurtă "Azi-noapte a-nnebunit lumea", nominalizat la ECI-prijs voor Schrijvers van Nu; în 1998 primeşte Rabobank Lenteprijs voor Literatuur pentru una dintre povestirile cuprinse în acest volum. Volumul "Fructul pasiunii" (1999) a fost ecranizat în 2003.


Semnale editoriale
5844-128047-32_35tv44.jpgDon Giovanna - Ed. Nemira
Amanda Prantera se pricepe de minune să descrie misterul. "Don Giovanna" este o splendidă dramă spirituală în ţinutul Umbria, în care viaţa începe să imite arta în neaşteptate chipuri... Un volum apărut în colecţia Nemira Damen Tango, volum "De citit alături de o sticlă de Valpolicella şi Mozart dat la maximum". (The Scotsman)



5844-128048-32_35tv45.jpgUn chinez pe bicicletă - Ed.Trei
Câştigătorul mai multor premii literare, Ariel Magnus este considerat starul literaturii argentiniene. "Un chinez pe bicicletă" este un roman teribil de amuzant, care-l poartă pe cititor în universul fraudulos al cartierului chinezesc din Buenos Aires. Întregul oraş se află în urmărirea unui piroman supranumit Chibriţel, condamnat că a incendiat 11 clădiri şi despre care se ştie că o şterge de la locul faptei călare pe o bicicletă. Tipul este chinez. Când în sfârşit este prins, Li îl ia prizonier pe Ramiro, povestitorul romanului. Îl duce în Chinatown şi devin prieteni. Ramiro este din ce în ce mai încântat de noua experienţă, de hoţii de buzunar pe care îi întâlneşte şi de mediul acestora. Mai mult, are parte de cea mai grozavă partidă de amor din viaţa sa. Şi o să vedeţi ce mai urmează...


5844-128049-32_35tv46.jpgNoua şi scurta viaţă a lui Bree Tanner - Ed.Rao
Stephenie Meyer revine în librării cu un volum inspirat din "Eclipsa", seria care i-a adus atât succes. Cartea este povestea lui Bree Tanner, un vampir nou-născut care apare pentru prima dată în romanul Eclipsa, şi a lumii întunecate în care trăieşte. Nuvela relatează marşul armatei vampirului împotriva Bellei Swan şi a familiei Cullen. După întâlnirea lor memorabilă, Bree Tanner, abia dacă-şi aminteşte cum era viaţa ei înainte de dobândirea acestor simţuri, reflexe supraomeneşti şi o copleşitoare putere fizică. Viaţa de dinainte de setea neostoită de sânge... viaţa de dinainte de a deveni vampir.

×
Subiecte în articol: carte