x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Info

Info

27 Aug 2006   •   00:00
ROMAN - Radu Mihaileanu, in romana
Romanul "Va, vis et deviens"/"Du-te, traieste si vei fi" al regizorului Radu Mihaileanu, nascut din scenariul pentru filmul omonim, va aparea si in limba romana, la Editura Echinox din Cluj-Napoca. Publicata in Franta in 2005, la Editura Grasset, cartea este scrisa de Radu Mihaileanu si Alain Dugrand. Volumul va iesi pe piata in septembrie.

DEEP PURPLE - Volum à la Ian Gillan
Cantaretul si compozitorul britanic Ian Gillan, fost solist al legendarei trupe Deep Purple, s-a hotarat sa scrie un roman, un thriller politic intitulat "Wessex". Gillan, in varsta de 61 de ani, a incheiat deja contract cu o editura in vederea publicarii romanului sau. "Va fi singurul meu roman. Chinurile dragostei. Este singura idee pe care am avut-o pentru o carte, singura care m-a inspirat sa scriu", a declarat Gillan intr-un interviu.

SONDAJ - Cartile si personalitatea
Circa 57% dintre britanici spun ca isi pot da seama de personalitatea unui om in functie de cartea pe care acesta o citeste, 42% cred ca inteligenta unei persoane poate fi detectata in acelasi fel, releva un sondaj de opinie. Mai bine de o treime dintre femei - 34% - cred ca titlul unei carti poate dezvalui daca cititorul este romantic sau nu. Un sfert dintre barbati sunt de aceeasi parere.

×
Subiecte în articol: carte