x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Ioana Lee: ”Bucureștiul se laudă cu mall-uri și restaurante, ce lasă Washingtonul în urmă!”

Ioana Lee: ”Bucureștiul se laudă cu mall-uri și restaurante, ce lasă Washingtonul în urmă!”

de Ioana Lee    |    05 Mar 2018   •   14:26
Ioana Lee: ”Bucureștiul se laudă cu mall-uri și restaurante, ce lasă Washingtonul în urmă!”

În stilul său personal și direct, scriitoarea Ioana Lee face o radiografie a vieții cotidiene românești pe blogul său www.ioananitobelee.com

 ”În timp ce mă pregăteam pentru emisiunea lui Teo, aveam o grămadă de alte lucruri pe cap în Washington. Într-o zi plină de evenimente, muncă voluntară și alte obligații, am luat 2 decizii tipice mie(adică impulsive, emoționale, irefutabile, ireparabile și fără drept de apel). Obișnuiesc să iau astfel de decizii. Și după mine potopul!.

Una dintre ele a fost să mă retrag dintr-o poziție care devenise insuportabilă deoarece nu voiam să mai lucrez cu oameni care nu se pricepeau la domeniul în care lucram (cu toții o făceam doar pentru a-i ajuta pe alții) și alta să anulez lansarea de carte ce urma să aibă loc în România în 3 săptămâni.În stilul care mi-e caracteristic, un amestec de influențe americane și românești, iau deciziile singură, dar în cunoștință de cauză și nu ascult îndemnurile de a mă răzgândi. Tsunami Ioana contra elitei din Washington și București. Soțul, prietenii apropiați, și membrii familiei sunt complet derutați, deznădăjduiți și cam supărați. Îți sabotezi propria lansare de carte? Îți pui în pericol relațiile din Washington? Esti OK?

După lupte seculare pentru ca ambele decizii să-mi fie respectate și pentru a continua după cum îmi dicta sufletul și conștiința, am acceptat că va trebui să suport consecințele nefavorabile ce vor decurge din aceste hotărâri Apoi am așteptat o perioadă ca toată lumea implicată să se obișnuiască cu ideea că eu nu schimb cine sunt decât dacă mă ajută să cresc.

 Acestea fiind zise, cu sprijinul soțului meu, am ajuns la București la timp pentru prima apariție TV programată. Nu mai aveam cărți disponibile pentru promovare în afara celor rămase nevândute, sau a celor date înapoi persoanelor care le primiseră fără dedicație (mii de mulțumiri celor care mi-au fost alături).

 Ajunsă la București, observ imediat ce frumos e aeroportul și oamenii care lucrează  acolo. Pentru cei care visează să ajungă la New York, vă rog să vă pregătiți sufletește dacă aterizați pe aeroportul LaGuardia. Mic, oribil, murdar, miroase urât, da’ ce contează dacă e în State! Trec cu inima strânsă pe la punctul de control pașapoarte și dau un „Bună ziua” abia îngăimat de teama să nu fiu întrebată, ca în trecut, ce caut în România, care e scopul și durata vizitei. Dar, nu! Fata de la ghișeu – tânără, frumoasă, amabilă, zâmbitoare, cu ochi verzi (apropos, noua generație de români are ochii verzi!!!), îmi dorește ședere plăcută. La aeroport, Mama și Tata mă întâmpină cu flori, etc…bucurie mare, numai că eu nu mai lansez cărțile! Mai trec prin câteva aventuri, după care mă întâlnesc cu noua echipă de lucru din România. O plăcere, majoritatea fiind tineri, deschiși și amabili.  Iar Bucureștiul se laudă cu niște mall-uri și restaurante, care lasă Washingtonul în urmă!” va urma 

 

Ioana Lee: "Japonezii au o cu totul altă percepție asupra a ceea ce este frumos"

Ioana Lee: ”Hotărâsem să trăiesc în Japonia ca o femeie dar cu privilegiile unui bărbat”

Ioana Lee și secretul frumuseții sale: masca din găinaţ de privighetoare

×