x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Lecturi contemporane

Lecturi contemporane

05 Oct 2008   •   00:00
Lecturi contemporane

Rao Contemporan publică alte două noi romane: "Urâţica" şi "Nuntă nemiloasă"




Nuntă nemiloasă

După ce a fost sălbatic violată la vârsta de 13 ani de un soldat american de care era îndrăgostită şi de prietenii lui, Nicole Blanchard îl aduce pe lume pe Ludo(vic), pe care îl ascunde însă de oamenii din împrejurimi. Acest copil urât şi maltratat de mamă şi bunicii săi îşi petrece primii ani din viaţă închis în pod, complet izolat. Situaţia nu se schimbă deloc după căsătoria lui Nicole cu Micho, un mecanic bun la suflet care încearcă să-l protejeze pe Ludo. Băiatul va fi internat într-un centru pentru copii cu formă uşoară de debilitate mintală şi, în ciuda scrisorilor lui disperate, nu va primi niciodată vizita mamei.


Urâţica

Marilina Labruna trăieşte într-un Milano livid, populat de femei singure şi bărbaţi versaţi care profită de nevoia lor de dragoste. Ea are 40 de ani şi nu e frumoasă, ba mai rău, e urâţică şi trebuie să găsească un alt mod de a învinge. Acest roman a restituit numeroaselor femei care se cred nesemnificative, care se străduiesc să-şi creeze fericirea de care au nevoie, care-şi ascund tumultul
pasiunilor din orgoliu şi de teamă, dreptul firesc: fiţi urâte şi bătrâioare şi să vă doară în cot! Romanul "Urâţica", semnat de Carmen Covito, a fost tradus în şase limbi până în prezent şi a fost ecranizat în 1996.

×
Subiecte în articol: carte