x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Parfumul dulce al verii

Parfumul dulce al verii

de Maria Coman    |    18 Iul 2023   •   06:00
Parfumul dulce al verii

Confesiunile unui librar  Într-o casă în stil georgian, populată de mii de cărți și stăpânită de un motan dolofan, Shaun Bythell veghează peste teritoriul celui mai mare anticariat din Scoția. Din spatele tejghelei, el este șef și angajat, coleg al unor librari țăcăniți, arhivar și colecționar. Ritmul existenței lui se împarte între numeroasele vizite făcute pentru achiziționarea cărților, întâmpinarea clienților în magazin și mici însemnări zilnice inspirate din întrebările și comentariile acelorași clienți. Confesiunile unui librar este un jurnal scris printre cărți pentru cititorul pe care-l întâlnești printre cărți.

Parfumul dulce al verii 

Tulburată în urma morții tatălui ei, a unei căsnicii eșuate și a câtorva pierderi de sarcină, Libby McKenzie se simte cu desăvârșire însingurată. Deși noua ei ocupație, aceea de fotograf de nunți, îi oferă doar un simulacru de țel în viață, aceasta înseamnă, totuși, o distragere de la profunda ei durere.

Atunci când e solicitată să fotografieze o nuntă care are loc la Woodmont, o moșie cu valoare istorică, Libby face cunoștință cu proprietara acesteia, Elaine Grant. În dorința de a deschide Woodmont pentru public, Elaine l-a angajat pe tânărul Colton Reese, rămas văduv de curând, ca să ajute la munca de restaurare necesară. Tot Elaine este cea care o roagă pe Libby să fotografieze întregul proces. Libby e atrasă îndată de vechea seră înconjurată de vrejuri de caprifoi.

În timp ce stabilește noi relații și explorează sera năpădită de vegetație de la Woodmont, Libby găsește înlăuntrul ei tăria de a cerceta actele rămase în biroul răposatului ei tată. Astfel, ea descoperă o scrisoare ce schimbă tot ceea ce a știut până acum despre părinții ei, despre ea însăși și despre Woodmont. Ascunse sub vrejurile care au năpădit vechea seră, secretele mai multor generații o așteaptă pe Libby să culeagă fructele răsărite din semințele plantate cu multă vreme în urmă.

 

Păcate sub clar de lună Julia Hughes a ales întotdeauna calea sigură – până când a învățat pe propria piele o lecție extrem de dureroasă. Acum se pregătește să o ia de la capăt, obținând o nouă slujbă departe de familie, de prieteni, dar și de amintirile dureroase. În seara de dinaintea plecării, drumul i se intersectează cu al unui străin fascinant, care o face să se simtă din nou vie și însuflețită – pentru ca, odată ajunsă în Louisiana, să descopere că nu era nimeni altul decât Lucian de Vincent... noul ei angajator.

Frații de Vincent au o avere colosală, o familie puternică, dar stranie și o reputație sumbră. Sarcina Juliei este să aibă grijă de sora acestora, o tânără tulburată revenită acasă după ce a fost considerată dispărută vreme de zece ani. Însă o prezență ascunsă și amenințătoare în vechea casă, considerată bântuită și blestemată, precum și tentația permanentă reprezentată de Lucian se dovedesc pentru Julia o distragere periculoasă. Și deși știe că fac parte din lumi diferite, atingerile lui păcătoase și promisiunile senzuale sunt greu de refuzat.

Lucian este mezinul familiei, cel mai sălbatic și mai imprevizibil dintre frați. Burlac convins și cunoscut pentru escapadele sale, acum o dorește doar pe Julia. Ceva din ea îl face să vrea să i se destăinuie în întregime – dar unele secrete este mai bine să rămână îngropate, împreună cu un trecut care nu doar ar duce la distrugerea unei dinastii, ci ar atrage-o și pe Julia într-un joc mortal.

Căci, poate, calea cea mai ușoară de a ajunge la Lucian este prin intermediul Juliei…

 

La un pas de tine 

O poveste de dragoste sinceră, spirituală și care te provoacă, despre doi adolescenți care se îndrăgostesc unul de celălalt în timp ce sunt forțați să se despartă. Maxine și Jonah se întâlnesc pe culoarul raionului de conserve exact în momentul în care California intră în izolare. Slujba cu jumătate de normă a lui Max de cumpărător personal este pe cale să se transforme într-o îndeletnicire infernală. Anxietatea preexistentă a lui Jonah este pe cale să devină o luptă zilnică. Pe măsură ce Max și Jonah ajung să se cunoască prin întâlnirile pe FaceTime și spațiile deschise unde se impune distanțare socială, sunt despărțiți de ceea ce nu împărtășesc și atrași de ceea ce reușesc să-și spună.

Corabia îngropată Povestea fascinantă, inspirată din realitate, a unei comori anglo-saxone descoperite pe un domeniu englezesc, în ajunul celui de-Al Doilea Război Mondial. În vara fierbinte a anului 1939, Marea Britanie se pregătește de război. Însă, la o fermă din Suffolk, viața liniștită a doamnei Pretty și a fiului său este tulburată de vestea că pe pământul lor ar fi îngropată o comoară. Ciudata movilă din spatele casei ar putea ascunde un mormânt, o corabie, bijuterii străvechi – dar cine se încumetă să sape? Nimeni altul decât domnul Brown, arheolog amator, rebel și misterios. Odată cu apariția lui, vechi monede de aur încep să strălucească în praful sitului, iubirea și rivalitatea înfloresc și fiecare personaj caută în trecut răspunsuri la propriile întrebări.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: librar cărţi jurnal