x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Maeştrii Leda

Maeştrii Leda

14 Dec 2008   •   00:00
Maeştrii Leda

Două noi titluri apărute în colecţia editurii...




Foxfire

New Yorkul anilor ’50. Istoria secretă a unei găşti de adolescente rebele, conduse de enigmatica Legs Sadovsky – "amestec de Robin Hood în varianta feminină şi revoluţionar marxist".
Dincolo de şocantele scene de violenţă, romanul este povestea legăturii speciale, emoţionante şi tulburătoare ce le uneşte pe cele cinci adolescente şi le insuflă curajul de a merge mai departe. Foxfire nu este altceva decât refugiul lor din calea unei lumi care stă sub dominaţia masculină şi modul lor de a face dreptate în numele celor slabi şi neputincioşi. În 1996, romanul a fost ecranizat sub titlul "Adolescente rebele", având-o în rolul principal pe Angelina Jolie.


Secretul Ubinului

La curtea regelui Roger, în Sicilia secolului al XII-lea, se dau adevărate lupte pentru putere între creştini, musulmani, evrei şi greci. Un tânăr se vede nevoit să aleagă între o iubită de viţă nobilă şi o senzuală dansatoare şi visează să renunţe la intrigile de la curte în favoarea vieţii austere şi riscante de cavaler. Până în clipa când află că regele său iubit e în pericol... Un roman nominalizat la Man Booker Prize 2006.

×
Subiecte în articol: carte