x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Misterele Berlinului

Misterele Berlinului

de Sebastian S. Eduard    |    26 Feb 2010   •   00:00
Misterele Berlinului

Editura Rao ne propune cartea care a stat la baza filmului omonim, cu George Clooney şi Cate Blanchett în rolurile principale, nominalizat în 2006 la un Oscar: "Misterele Berlinului".



5572-114804-32_35tv52.jpgJack Geismar, corespondent CBS, se întoarce la Berlin, oraş în care cu greu mai recunoaşte locurile unde a trăit odinioară. Capitala este o ruină pe unde mişună refugiaţi cu privirea pustiită. Oficial, Jack se întoarce pentru a scrie o serie de articole despre triumful Aliaţilor în capitala germană: Conferinţa Forţelor Aliate de la Potsdam. Neoficial, pentru a o căuta pe Lena, femeia incredibil de frumoasă pe care a iubit-o cândva şi pe care n-a mai văzut-o de la izbucnirea războiului.

Dar cum să găseşti pe cineva în acest Berlin unde locuitorii dispar fără să lase vreo urmă? Însă ajunge să descopere mai multe veşti decât îşi dorea: un soldat american fusese ucis în Berlinul de Est. Flerul lui de ziarist nu poate să dea greş, ceva pare putred, iar el se dovedeşte a fi singurul interesat să afle adevărul şi să dezlege crima pe care guvernul încearcă să o muşamalizeze.

×
Subiecte în articol: carte