x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte New York, oraşul fantomelor

New York, oraşul fantomelor

de Sebastian S. Eduard    |    19 Sep 2010   •   00:00
New York, oraşul fantomelor
5924-131739-sc000579f3.jpgCe faci cand nevasta te părăseşte, îţi ia şi copilul şi te lasă de unul singur într-un oraş al fantomelor?
Hans van den Broek alege crichetul. Însingurat într-un oraş terorizat de avioane care dărâmă zgârie-nori, căutând să înţeleagă de ce şi cum au dispărut din viaţa lui oameni, locuri şi sentimente, el îşi caută refugiul în sportul copilăriei sale.
Dar crichetul newyorkez are prea puţine în comun cu jocul calm cu care a crescut el, şi cu cel cu accente nobiliare, pe care l-a jucat în timpul studenţiei în Anglia.

La New York, crichetul este un joc aspru, aproape conspirativ, jucat prin parcurile sălbăticite de la periferie de nişte oameni pe care metropola nici nu-i vede măcar - de oameni precum Chuck Ramkissoon.
După mulţi ani, când cadavrul acestuia este găsit într-un canal de scurgere newyorkez, cu mâinile strâns legate la spate, Hans îşi aminteşte neobişnuita prietenie care l-a legat de Chuck... un sentiment de visător, de vizionar şi, poate, ceva mai sumbru...
Volumul "Netherland" (Joseph O'Neill) a apărut la Editura Leda.

×
Subiecte în articol: carte