x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Poveşti clasice

Poveşti clasice

de Sebastian S. Eduard    |    30 Ian 2009   •   00:00

Litera International iese pe piaţă cu două volume adresate copiilor. Calităţile grafice ale cărţilor, dar şi alegerea cu grijă a operelor literare – "Pinocchio" al lui Carlo Collodi şi "Călătoriile lui Gulliver" de Jonathan Swift fac din cele două volume un adevărat eveniment editorial.



SWIFT. "Gulliver" se poate citi la toate vârstele. La cea a copilăriei, dar şi la cea a maturităţii. În epocă a fost percepută ca o operă pamfletară, apoi… valurile s-au disipat. Varianta de faţă, bogat ilustrată, dă viaţă unor personaje şi povestiri despre copilărie, visare şi maturitate.

COLLODI. Autorul Carlo Collodi şi ilustratorul Roberto Innocenti oferă cititorilor o călătorie extraordinară şi plină de imaginaţie cu această poveste clasică a unei marionete egoiste al cărei comportament necuviincios o duce dintr-o nenorocire în alta – de la a-şi arde picioarele până la a fi spânzurată într-un copac, de la a fi legată cu lanţul de o cuşcă până la a fi înghiţită de un monstru marin. În final, ademenit de promisiunea de a deveni un băiat "adevărat", cu condiţia să-şi schimbe năravurile, Pinocchio încearcă să devină cuminte. Dar, oare, faptele lui bune nu vin prea târziu? O povestire clasică, emoţionantă: s-au făcut sute de cărţi, s-au realizat chiar desene animate – luaţi în considerare şi această ofertă.


Semnale editoriale

CASA DE LA MALUL MĂRII
Editura Polirom. Povestea unui sătuc numit Steerborough, aflat pe malul mării şi înconjurat de mlaştini. Este povestea unei generaţii care retrăieşte destinul celei care a precedat-o, a unui peisaj modelat de cei care îşi duc viaţa în mijlocul său şi pe care, la rândul lui, îi modelează şi îi transformă. Acest decor de un lirism sumbru este fundalul perfect pentru o poveste de dragoste cu parfum de vremuri vechi. "Un roman despre secrete bine ascunse şi istorii îngropate.

MITOLOGIA GREACĂ
Editura Corint. Această enciclopedie vă introduce în lumea bogată şi fascinantă a mitologiei greceşti. Sunt prezentaţi principalii zei, semizei, eroi şi alte personaje mitologice create de grecii antici. În introducerea cuprinzătoare a cărţii sunt oferite amănunte semnificative despre felul în care au apărut miturile, precum şi despre sensurile filosofice ale acestora. Lucrarea cuprinde: 500 de ilustraţii color, mitologia greacă de la Ahile la Zeus, mituri care au captivat omenirea timp de mii de ani, cele mai vechi poveşti din istoria Europei etc.

A CINCEA PORUNCĂ
Editura Tritonic. Bibliotecarul american de la Beinecke, Aaron Avner, este pe punctul de a revela descoperirile făcute: după ani întregi de efort, a reuşit să descifreze o parte dintr-un enigmatic manuscris din secolul al XV-lea, scris într-o limbă de neînţeles. Codicele fusese râvnit de mai multe personaje de-a lungul întregii sale istorii: papi, împăraţi, spioni şi erudiţi, care se chinuiseră într-o formă sau alta mai mult de cinci secole să elucideze misterul său... sau să îl ascundă pe vecie. Expert în serviciile secrete de la Vatican, Frattini s-a inspirat dintr-un document real, Manuscrisul Voynich.

CÂNTECUL MISIUNII
Editura Rao. Abandonat de ambii părinţi – tatăl irlandez, mama congoleză –, Bruno Salvo a tânjit toată viaţa după un model pe care să-l urmeze. Originile sale africane şi fluenţa în numeroase limbi l-au transformat într-un interpret de top la Londra, apreciat de oameni de afaceri, de medici, de diplomaţi... şi de spioni. Angajat de Anderson de la Serviciul de Informaţii britanic ca interpret într-o conferinţă la care participă dictatori militari africani şi finanţişti occidentali, Bruno crede că ajută Marea Britanie să aducă pacea într-un colţ de lume plin de conflicte sângeroase.

×
Subiecte în articol: carte