x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Psihologia bărbatului modern

Psihologia bărbatului modern

de Sebastian S. Eduard    |    18 Iun 2010   •   00:00
Psihologia bărbatului modern

Nemira ne propune în colecţia "Psihologie" volumul "În inima bărbaţilor - eseu despre psihologia bărbatului modern", volum semnat Serge Hefez.

5773-123761-32_35tv51.jpgCe este astăzi un bărbat? Şi cum îşi reprezintă el virilitatea, autoritatea sau raporturile dintre sexe? Lumea se schimbă şi îi asaltează pe bărbaţi cu întrebări la care uneori le este greu să răspundă. Dar unii iau cuvântul în numele lor şi ne prezic apocalipsa: ambiguitatea sexelor şi efeminarea bărbaţilor s-ar afla pe punctul de a provoca prăbuşirea lumii occidentale! Într-o societate organizată în jurul supremaţiei bărbaţilor asupra femeilor, egalitatea stârneşte teama. Astfel încât, câteodată, se naşte dorinţa de întoarcere în trecut, când bărbaţii puteau să pretindă orice şi să existe fără să-şi pună întrebări. Dar dacă această amărăciune care-i tulbură pe bărbaţi în viaţa lor lăuntrică ar fi un semn încurajator? Înţelegând cum sunt structura bărbaţilor, forţa şi fragilitatea lor, putem schiţa profilul unei noi societăţi, fondate pe armonia dintre sexe, pe diferenţele dintre indivizi şi pe initimitatea împărtăşită. Nimic apocaliptic, ba dimpotrivă!


Semnale editoriale
5773-123756-32_35tv44.jpgExperienţe carcerale în România comunistă - Polirom
Al patrulea volum al seriei "Experienţe carcerale în România comunistă" cuprinde 26 de interviuri cu foşti deţinuţi din judeţele Alba, Botoşani, Caraş-Severin, Harghita, Ialomiţa, Olt, Suceava şi Teleorman. Selecţia acestora reflectă diversitatea în ceea ce priveşte etnia, studiile şi apartenenţa politică înainte de arestare, iar mărturiile lor oferă o imagine elocventă a sistemului agresiv din zonele respective.


5773-123757-32_35tv45.jpgUn Lun Dun - Tritonic
"Un Lun Dun" începe cu povestea a două prietene în vârstă de 12 ani, Zanna şi Deeba, care trăiesc într-un complex rezidenţial londonez. Zanna devine la un moment dat un ciudat obiect al admiraţiei - animale care o privesc cu veneraţie, grafitti-uri care o "slăvesc", şoferi de autobuz care se apropie de ea în cafenele spunându-i că sunt foarte emoţionaţi să o întâlnească. Aşa că atunci când cele două fete zăresc ceea ce părea a fi o umbrelă ruptă, dar vie, încercând să se caţere pe pervazul Zannei, încep să o urmărească. Umbrela le conduce - într-un mod mai mult sau mai puţin direct - într-o Londră alternativă, paralelă, un oraş populat de toate lucrurile aruncate din Londra originală.


5773-123758-32_35tv46.jpgPremiul Nobel - Rao
Vor să manipuleze cel mai important premiu al lumii: Premiul Nobel! Hans-Olof Andersson, membru al Comitetului de acordare a Premiului Nobel, este şantajat: trebuie să voteze pentru o anumită candidată la premiu, altminteri fiica sa
va muri. Dar nimeni nu ştie că Gunnar Forsberg, fratele răposatei soţii a lui Andersson, este un hoţ şi un spion neîndurător, care va face totul pentru a-şi salva singura rudă pe care o mai are. Gunnar porneşte pe urmele şantajiştilor. Nimeni nu se aşteaptă însă la ce va descoperi el...

×
Subiecte în articol: carte