x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Psihopatul de alături

Psihopatul de alături

de Sebastian S. Eduard    |    06 Iun 2010   •   00:00
Psihopatul de alături
Sursa foto: /Thinkstock

Un volum despre care titlul spune totul. Pont: sunt cu mult mai mulţi decât credeţi dumneavoastră!



5746-122458-untitled1.jpgÎn cartea de faţă, Martha Stout ne dezvăluie faptul că o proporţie deloc neglijabilă din oamenii obişnuiţi nu au conştiinţă morală. Cu alte cuvinte, nu se simt vinovaţi sau ruşinaţi, indiferent ce ar face şi sunt nemiloşi. Adică merită să fie numiţi psihopaţi. Autoarea ne ajută să-i identificăm şi să ne ferim de ei, atrăgându-ne atenţia asupra faptului că mulţi dintre ei sunt carismatici, fermecători, mai spontani şi mai seducători decât ceilalţi, dar, fundamental, ei nu pot iubi şi nu sunt mişcaţi emoţional de suferinţa celuilalt.

Din punctul de vedere al autoarei, fiecare dintre noi a întâlnit un psihopat - în relaţiile profesionale sau personale - şef, prieten, coleg, iubit sau vecin.

După ce ne oferă informaţiile necesare pentru a-i identifica, Martha Stout ne propune 13 reguli de relaţionare pentru a face faţă psihopaţilor din viaţa cotidiană.

Cartea oferă un ghid pentru orientarea într-o lume foarte diferită, lumea lipsită de scrupule a psihopatului, pentru a ieşi cu bine din ea.

×
Subiecte în articol: carte