x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Raftul Denisei

Raftul Denisei

de Sebastian S. Eduard    |    08 Feb 2009   •   00:00
Raftul Denisei

Eduardo Mendoza şi John Cowper Powys sunt propunerile acestei săptămâni din colecţia Editurii Humanitas Fiction.MAURICIO SAU ALEGERILE LOCALE
Barcelona anilor ’80 e un oraş în schimbare. Alegerile locale se apropie, iar tumultul lor acoperă gălăgioasa viaţă de noapte a urbei. Mauricio Greis, doctor stomatolog fără planuri de viitor, rupt de prietenii din tinereţe, se întoarce în oraşul natal hotărât să renunţe la existenţa solitară. O întâlnire întâmplătoare îl scoate din monotonia de până acum: un coleg de liceu îi face propunerea neaşteptată de a se înscrie pe listele Partidului Socialist şi de a participa la întâlnirile cu alegătorii. Romanele lui Eduardo Mendoza, unul dintre cei mai mari scriitori spanioli contemporani, sunt traduse în douăzeci şi şase de limbi.

CERCUL NEBUNILOR

Un vechi blestem apasă asupra familiei Ashover: toţi vlăstarii ei vor fi protagoniştii unor iubiri interzise din care se vor naşte monştri. Rook, fiul cel mare, este victima unor puternice impulsuri autodistructive, iar Lexie, fratele său, încearcă să-şi controleze trupul cu ajutorul minţii, sfidând moartea. Dar cine va duce numele mai departe? O poveste a predestinării şi în acelaşi timp a iubirilor interzise, Cercul nebunilor se înscrie prin personajele pline de dramatism şi prin erotismul luxuriant în linia ma-rilor romane "La răscruce de vânturi" şi "Amantul doamnei Chatterley".

×
Subiecte în articol: carte