x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Record de vizitatori

Record de vizitatori

28 Sep 2009   •   00:00

Cea de a şaptea ediţie a Târgului Gaudeamus Carte Şcolară, organizat de Radio Romania, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Uniunea Editorilor din România s-a înscris în seria evenimentelor organizate cu prilejul împlinirii a 550 de ani de atestare documentară a Capitalei.



Această ediţie, desfăşurată între 20-26 septembrie, a însemnat 50 de expozanţi, 24.000 de vizitatori, cu aproape 10% mai mulţi decât la ediţia precedentă, deşi durata evenimentului a fost redusă de la 12 la 7 zile, vânzări în valoare de aproximativ 350.000 lei. În ultima zi a evenimentului, sâmbătă, 26 septembrie, a avut loc finala zonală a celei de a şaptea ediţii a Concursului Naţional de Lectură "Mircea Nedelciu", competiţie rezervată elevilor de liceu şi denumită astfel în amintirea regretatului scriitor şi cofondator al Târgului Gaudeamus, de la a cărui dispariţie s-au împlinit 10 ani. Câştigătoarele concursului, care vor reprezenta Bucureştiul la finala naţională, organizată în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus, sunt Laura Burtan (Colegiul Naţional "I.L. Caragiale") şi Mihaela Mihaiu (Colegiul Naţional "Matei Basarab").

Următorul eveniment din calendarul GAUDEAMUS 2009 este Târgul Internaţional GAUDEAMUS Carte de Învăţătură, organizat de Radio Romania, care va avea loc în perioada 25-29 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo.

×
Subiecte în articol: carte