x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semanal editorial

Semanal editorial

17 Sep 2006   •   00:00

Trei romane care se citesc cu sufletul la gura din Galeria Misterelor (Grupul editorial Corint)

Cele treizeci si noua de trepte
John Buchan (1876 - 1940) a fost o figura remarcabila a vietii politice si culturale britanice. Cartea reprezinta unul dintre primele thriller-uri de spionaj si inglobeaza marturii despre atitudinile politice si sociale ale epocii premergatoare primului razboi mondial. "Cele treizeci si noua de trepte" a fost ecranizata in mai multe randuri, primul film purtand semnatura maestrului suspansului - Alfred Hitchcock.

Stapanul diamantelor
Scriitor, jurnalist si manager teatral american, Futrelle si-a abandonat in 1906 cariera jurnalistica, pentru a se dedica literaturii. Volumul se numara printre putinele romane ale lui Futrelle, autor care a pierit in tragedia de pe Titanic. Ca in toate scrierile sale, unde eroii principali sunt fie oameni de afaceri, fie savanti, intriga cartii graviteaza in jurul unei fabuloase descoperiri stiintifice, care ameninta sa arunce in aer echilibrul atat de fragil al comertului de lux cu diamante.

Semnul celor patru
Volumul este cel de-al doilea roman in care isi face aparitia Sherlock Holmes, cel mai celebru personaj al lui Arthur Conan Doyle si una dintre cele mai cunoscute si indragite figuri de detectiv ale literaturii politiste. Din clipa in care tanara si seducatoarea Mary Morstan ii cere ajutorul lui Holmes, povestindu-i despre disparitia misterioasa a tatalui ei, infailibilul detectiv din Baker Street si asistentul sau, Watson, se vad antrenati intr-o aventura exotica.
×
Subiecte în articol: carte