Pentru cei care cunosc Editura Niculescu si manualele ei, o surpriza mai mult decat placuta: colectia Cartea de recitire..., colectie de literatura contemporana de inalta tinuta.
Volumul a ajuns pe prima pozitie in topul New York Times. "Vanatorii de zmeie" este o poveste despre prietenie si tradare, care isi poarta cititorii prin Afganistanul ultimelor zile ale monarhiei si pana la cele ale atrocitatilor prezentului. Schimbarile de situatie uimitoare fac din aceasta carte memorabila o cronica politica, dar si o poveste emotionanta despre copilarie si despre maturizare. Intriga ce porneste, cu prietenia dintre Amir, fiul stapanului, si Hassan, fiul servitorului, se dovedeste firul director ce unifica intregul roman. Fragilitatea acestei relatii, simbolizata de zmeiele de hartie, este pusa la incercare pe masura ce vechiul stil de viata al vechiului
Lectura acestui text este asemenea unui carusel in care cititorul se simte purtat, fara a putea anticipa incotro este condus; prin fata ochilor lui se perinda fragmente de imagini si ganduri, iar personajele nu se definesc prin actiunile lor directe, ci prin povestile pe care le asculta, le inventeaza si le traiesc. In prim-plan apar doua personaje, Tamar si Asaf, pe fundalul adolescentin al unei vacante de vara. Urmarindu-le, asistam la o pendulare continua intre doua lumi, in care singurul punct stabil si demn de incredere este Dinca, un labrador care si-a pierdut stapana.
Citește pe Antena3.ro