x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnal editorial

Semnal editorial

13 Aug 2006   •   00:00

Trei titluri aparute in biblioteca erotica a Editurii Paralela 45

Harti pentru iubiri ratacite
Actiunea romanului se desfasoara intr-o comunitate pakistaneza dintr-un oras englezesc. Shamas, un lucrator social, se dispenseaza de ortodoxia islamica. Sotia lui, Kaukub, nu stie insa alta cale, iar zelul ei religios are ca urmare plecarea tuturor copiilor.

Iubiri vrajitoare
Nascut la F"s, in Maroc, Tahar Ben Jelloun este unul dintre cei mai importanti scriitori francezi de azi. A publicat eseuri, volume de poezii, nuvele si romane, obtinand in 1987 Premiul Goncourt pentru "La nuit sacr...e". Volumul "Iubiri vrajitoare" ("Amours sorci"res") este o culegere de povestiri, majoritatea cu tema erotica, ce trateaza toate ipostazele/implicatiile iubirii: vraja/seductia sau vrajile/vrajitoria, incertitudinile sau inconsecventele ei, tradarea, dar si dragostea.

Lang
Lang este povestea unui moderator de televiziune finlandez ce se redescopera pe sine prin intermediul unor experiente de viata fulminante: se indragosteste de o femeie mult mai tanara decat el, se confrunta cu probleme legate de dependenta de droguri a fiului sau, cunoaste succesul si declinul mediatic, are parte de incercari sexuale tardive si, nu in ultimul rand, ajunge de la violenta la crima, fara a fi insa un criminal. Cartea se bucura de un enorm ecou critic.
×
Subiecte în articol: carte