x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnal editorial

Semnal editorial

28 Mai 2006   •   00:00

Cateva carti practice de la Zen la ce-si doresc femeile...

Ce este Zen?
Dincolo de tipare, de dogme, de institutii sau teorii, omul cauta o noua stare a constiintei (sau o constiinta veche adormita) care sa-i permita sa se elibereze, sa se transforme, sa se dezvolte, plecand de la izvorul aflat in profunzimile fiintei sale. Zen nu este nici un tip de gandire, nici o teorie. Zen este o experienta personala, cea mai intima dintre toate, ceva ce nimeni nu poate face pentru noi.

Ce-si doresc femeile?
Greu de dat un raspuns la aceasta intrebare. Roxana Melnicu si Dana Verescu au incercat sa dezlege acest mister in ghidul "Ce-si doresc femeile?", recent lansat de Editura Cartea de buzunar. "Am pornit de la ceea ce ne spun multe dintre semenele noastre", explica autoarele. Aceasta "calatorie initiatica" are menirea de a-i ajuta atat pe barbati, cat si pe femei sa descifreze tainele feminine pe parcursul a 155 de pagini. (C.O.)

Pluteste in prezentul etern
Chiar daca am avea toate lucrurile din lume, tot nu am fi multumiti. Acesta e motivul suferintei noastre, mai ales in sanul unei societati care ne promite totul, dar care ne priveaza de ceea ce este esential. De vreme ce esential nu este sa aiI, ci sa fii, cu cat avem mai mult, cu atat ne dorim mai mult, iar cu cat dorim mai mult, cu atat suntem...
×
Subiecte în articol: carte