x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    12 Sep 2008   •   00:00

Justine • Mănîncă, roagă-te, iubeşte • Poeme • Cartea numelor

Justine

Editura Trei. Volumul de faţă este prima operă a lui Sade care ajunge să fie citită de contemporanii săi. Este, totodată, opera care îi va pune pentru totdeauna marchizului pecetea de “infam”, cu toate că, presimţind parcă scandalul pe care avea să-l declanşeze, Sade n-o semnase. Sade dezvăluie răul din noi şi din viaţă. Virtuoasa Justine îşi mărturiseşte “nenorocirile”, rămînînd o întrupare a virtuţii pînă chiar şi în cele mai scabroase detalii.

 

Mănîncă, roagă-te, iubeşte

Editura Humanitas. La 30 de ani, Elizabeth Gilbert are tot ce-şi poate dori o femeie ambiţioasă. Şi totuşi e asaltată de îndoieli. Urmează divorţul, prăbuşirea în depresie... Aşa că Liz abandonează totul şi pleacă în lume de una singură. În Italia, gustă la dolce vita şi deliciile ei culinare, punînd pe ea “cele mai fericite 12 kilograme din toată viaţa”. În Indonezia, încearcă să-şi reconcilieze trupul cu sufletul, să descopere echilibrul – şi îşi găseşte marea dragoste. Uneori, fericirea se află la capătul lumii...

 

Poeme

Editura Minerva. O carte de poeme mai puţin obişnuită pentru că este semnată de...Picasso. Artistul a început să scrie poezie la vîrsta de cincizeci şi patru de ani, în 1935. Timp de doi ani, aproape zilnic scrie, lăsînd deoparte desenul sau neglijîndu-l brutal. Revine apoi la prima dragoste, dar pînă în 1959 va continua din cînd în cînd să scrie. “Eu cred că putem chiar spune că poemele lui Picasso desenează, taie un drum nou pe mult străbătuta – în toate direcţiile – hartă a poeziei, un drum care ne dă senzaţia că merge pînă la capăt”, scrie Irina Mavrodin.

 

Cartea numelor

Editura Leda. La fiecare generaţie se nasc treizeci şi şase de suflete neîntinate. Soarta lumii stă în mîinile lor. Acum însă, cineva le doreşte moartea. Acum, treizeci şi trei dintre cele treizeci şi şase sînt moarte. În vreme ce lumea se îndreaptă spre dezastru, salvarea stă în mîinile a trei suflete. Alertă şi fascinantă, Cartea Numelor este o lucrare încîntătoare, ce te poartă de-a lungul continentelor şi al secolelor. De la personaje uimitoare pînă la legende din viaţa reala, acest roman dăinuieşte în amintirea cititorului.

×
Subiecte în articol: carte